بستنی های معروف دنیا که باید امتحان کرد

به گزارش فروشگاه های میهن، شاید اینطور به نظر برسد اولین بار یک نفر که خیلی احساس گرما می نموده و هوس یک خوراکی خنک نموده بوده، شیر و وانیل و یخ را مخلوط نموده و با یک بستنی خوشمزه و حرفه ای از خودش پذیرایی نموده! اما به مناسبت روز دنیای بستنی که گاها ماه دنیای بستنی هم نامیده می گردد و از اول تا آخر ماه میلادی جولای ادامه دارد به دنیا بستنی سفر کنیم. بستنی های معروف دنیا که باید امتحان کرد را بشناسیم و ببینیم این هدیه تابستانی از کجا پایش به زندگی ما باز شد و در ادامه چطور خودش را توی همه خاطرات تابستانی مان جا داد.

بستنی های معروف دنیا که باید امتحان کرد

بستنی در سفر زمان

اختراع امپراطوری پارس

ساخته شدن اولین خوراکی یخ زده خوش طعمی که امروز به بستنی می شناسیمش به 2500 سال پیش و ایران باستان برمی گردد. زمانی که آب شیرین یخ زده را با میوه مزه دار می کردند. بخاطر فرایند سخت حمل یخ های آب شیرین از کوهستان این خوراکی فقط مخصوص پادشاهان و کسانی بود که توانایی پرداخت هزینه این فرایند را داشتند.

استقبال امپراطوری روم

کم کم آوازه این یخ خوشمزه به روم باستان و امپراطوری آن موقع هم رسید و اشراف یونان و روم هم از چشیدن این طعم بی نسیب نماندند. اما با سقوط امپراطوری روم و کاهش حمل و نقل یخ ها بستنی هم به فراموشی سپرده شد.

محبوبیت با رنسانس اروپا

قرن ها بعد، در حالیکه ارتباطات آن موقع این اجازه را نمی داد که کشورها و تمدن ها از کشفیات و اختراعات و ابداعات باخبر باشند، بطور تقریبا همزمان در اروپا و امریکا مردم سعی نموده بودند به ترکیب خوشمزه ای از یخ و شکر و میوه برسند.

کسی که بیشترین نقش را در این خبررسانی داشت مارکوپولو بود که از سفر خاور دور به ایتالیا دستور ساخت یک خوراکی یخی شیرین خوشمزه را به سوغات برده بود.

برای مدتی طولانی انواع بستنی ها با انواع دستورها ساخته شد و کم کم همه با این خوراکی خوشمزه و شیرین آشنا شدند. در جنگ ها بستنی را به عنوان خوراک روحیه شناختند و از خوردنش به انرژی و شادی می رسیدند.

ظهور صنعت مدرن ؛ بستنی راحت و ارزان

دستگاه های زیادی برای فراوری بستنی مرغوب ساخته شد. دستگاهی که آن را نرم و کشدار کند مثل کرم. دستگاهی که میوه و آب میوه را خوب با یخ و شکر مخلوط کند تا یکدست گردد. دستگاهی که با آن بتوان شیر و خامه را جوری وارد یخ کرد که جزئی جدانشدنی از بستنی باشد و…

نتیجه این تاریخ طولانی و پر فراز و نشیب حالا همین بستنی ای است که جزء جدانشدنی خاطره هایمان شده. هرجا حالمان خوب بوده با بستنی جشن گرفتیم. هر وقت حالمان تعریفی نداشته، معجزه شادسازی بستنی حالمان را سر جایش آورده.

اگر بخواهیم فقط به یک بخش از همراهی های بستنی اشاره کنیم، همراهی غیرقابل انکار در سفر است. شاید قبلا به این موضوع دقت ننموده باشیم، اما خیلی کم پیش آمده به سفری برویم که بستنی یکی از برنامه هایش نباشد.

محبوبیت بستنی و لذت امتحان کردن انواع طعم و رنگ و مدل آن در دنیا، بستنی را به یکی از جاذبه های گردشگری خیلی از کشورها و شهرها تبدیل نموده. هر کشوری با استفاده از ذائقه مردمانش، دستگاه های بستنی سازی ای که پیروز به فراوریش شده و مواد اولیه سنتی موجود در آن کشور، دست به فراوری نوعی از بستنی زده و آن را به یک محصول منحصر به فرد تبدیل نموده.

اینجا به سفر در میان بستنی های هر کشور رفته ایم

پسته و زعفران؛ بستنی سنتی ایران

همانطور که پیش تر گفتیم، ایران باستان از اولین سرزمین های مخترع و مبدع بستنی بوده. حتی در ظاهر امروزی بستنی ایرانی هم قدمت و اصالت آن حفظ شده. و از نسخه بستنی سنتی زعفرانی تغییری نداشته. هرچند فراوانی زعفران در ایران بی تاثیر نیست در فراوانی این نوع بستنی. ترکیب گلاب و پسته و شیر پرچرب گوسفند و زعفران و خامه و کمی هم ثعلب برای کشدار شدن این معجون، آن را به یکی از بستنی های معروف دنیا تبدیل نموده.

شیر کم چرب و شکر؛ بستنی جلاتو ایتالیا

اگر در فصل گرما راهی ایتالیا شده باشید به طور چشمگیری همه جا پر است از مغازه های به قول خودشان گلاتو (Gelato). از شیر کم چرب تهیه می گردد و خامه هم ندارد تا کاملا بدون چربی باشد. بافت نرم و البته غلیظی دارد که حسابی هم از بقیه بستنی ها شیرین تر است.

کندر و ثعلب ؛ بستنی دوندورما ترکیه

دوندورما (Dondurma)دسر معروف و مورد علاقه مردم ترکیه است که شاید مزیتش هم در دیرتر ذوب شدنش باشد. موقع گشت و گذار در استانبول، آنکارا یا هر شهر دیگری از ترکیه، حتما به یاد امتحان بستنی ای که بیش از حد معمول کش می آید و تقریبا جویدنی است باشید. ترکیب کندر و ثعلب و نوعی آرد با شیر و شکر باعث شده به شکل نمایشی ای ظاهر این بستنی متفاوت گردد و با چاقو و چنگال خورده گردد.

بمب انرژی ؛ بستنی کولفی هند

آنجایی که در سفر هند گرما و گشت و گذار برایتان انرژی باقی نگذاشته وقت خوردن بستنی کولفی (Kulfi) است. یکی از بستنی های معروف که ترکیب اصلی آن ترکیب خوشمزه زعفران، پسته، بادام و هل است. علاوه بر این ها کلی تنوع طعم با میوه و ادویه های مختلف دارد و خیلی کم پیش آمده که با ذائقه کسی سازگار نباشد.

برنج بلغور و چای سبز؛ بستنی موچی ژاپن

بستنی موچی (Mochi) ژاپن به دو دلیل منحصر به فرد است. یکی کیکی که از برنج بلغور می پزند و یک لایه دور توپ بستنی می پیچند، دومی طعم بستنی هایشان. در سفر به ژاپن می توانید بستنی را با متفاوت ترین طعم ها سفارش دهید. از طعم اختاپوس و عروسی دریایی گرفته تا چای سبز و لوبیا. البته که طعم وانیل و شکلات در ژاپن هم پیدا می گردد، اما به دنبال ماجراجویی باشید.

پنیر و شیر نارگیل؛ بستنی سوربتس فیلیپین

پنیری که از شیر نارگیل درست شده باشد پنیر متفاوتی است. فیلیپینی ها عاشق طعم این پنیر توی بستنی سوربتس (Sorbetes) محلی شان هستند. فرقی نمی نماید قیفی یا لیوانی، اما در سفر به فیلیپین حتما آن را امتحان کنید.

یخ و لوبیا قرمز؛ بستنی آیس کاکانگ مالزی

احتمالا ظاهر و ترکیبات این بستنی شما را ترغیب به امتحانش نخواهد کرد اما سفر است و همین لذت دیدنی ها وخوردنی های جدید. شاید بد نباشد یک بار بستنی ترشیده را که با شیر غلیظ و لوبیا قرمز و باقلا ترکیب شده امتحان کنیم. بستنی کاکانگ (Kacang) از خوراکی های مورد علاقه مردم مالزی و سنگاپور است.

نودل و سس و پنیر؛ بستنی اسپاگتی آلمان

خیر این بستنی با نودل و سس و پنیر درست نمی گردد. بستنی وانیلی اش در اسپاگتی میکر رشته ای می گردد، شیره توت فرنگی جایگزین سس گوجه فرنگی می گردد، و شکلات سفید مثل پنیر پارمسان روی این ترکیب رنده می گردد تا ظاهر بستنی ای که می خورید شبیه اسپاگتی باشد.

میوه و خامه؛ بستنی پالتاس مکزیک

خامه ای که از شیر نارگیل تهیه شده و مستقیما با پوره میوه مخلوط می گردد. بافت جویدنی نرم و طعم ملس و رنگ زیبا به نام بستنی پالتاس (Paleta) مکزیکی. همه اینها هرجای گشت و گذارتان که باشید شما را به کنار یکی از بستنی فروش های خیابانی مکزیک می کشد. از چشیدن طعم این بستنی محبوب چشم پوشی نکنید.

طعم انتخابی شما، سینی سرد؛ بستنی رولی تایلند

در تایلند می توانید بستنی ساده مخصوص رول کردن که کمی هم آرد دارد را با هر طعمی که دوست دارید مثل قهوه یا شکلات مخلوط کنید. کرم به دست آمده روی یک سینی سرد ریخته می گردد و با مهارت و سرعت رول می گردد. در نهایت این رول خوشمزه را همراه با شربتی که روی آن میریزند در قالب لیوان یا بستنی قیفی نوش جان کنید.

قیف ترد؛ بستنی جیپانجی کره جنوبی

آنچه بستنی (Jipangyi) کره جنوبی را منحصر به فرد نموده استفاده از یک قیف J شکل است. این قیف از ذرت آسیاب شده تهیه شده. ترد است و شکل J مانند آن هم باعث می گردد بستنی از انتهای آن چکه نکند.

روغن گوزن؛ بستنی آکیوتاک آلاسکا

حتی در هوای سرد آلاسکا هم بستنی محبوب است. بستنی آکیوتاک (Akutaq) از روغن گوزن و ماهی تهیه می گردد و با میوه های ریز فصلی سرو می گردد. این بستنی در بین مردم آلاسکا به خوشمزگی شهرت دارد.

این تنوع در طعم و رنگ اثبات می نماید که با هیجان بیشتری راجع به مقصد سفرمان اطلاعات کسب کنیم و به فکر تجربه های جدید باشیم.

منبع: اسنپ تریپ
انتشار: 22 شهریور 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: mihanshops.ir شناسه مطلب: 446

به "بستنی های معروف دنیا که باید امتحان کرد" امتیاز دهید

4 کاربر به "بستنی های معروف دنیا که باید امتحان کرد" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بستنی های معروف دنیا که باید امتحان کرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید