ترفندهایی برای کنترل مصرف شکر که هزینه زیادی ندارند
به گزارش فروشگاه های میهن، شکر یکی از پرمصرف ترین افزودنی های غذایی است که شناخته شده ترین عارضه مصرف زیاد آن ابتلا به دیابت و چاقی است؛ درنتیجه ضروری است برای حفظ سلامت بدن مصرف شکر کنترل گردد. در این مطلب با راهکارهایی برای کنترل مصرف شکر آشنا می شوید.
به گزارش خبرنگاران، شکر یکی از پرمصرف ترین افزودنی های غذایی است که شناخته شده ترین عارضه مصرف زیاد آن ابتلا به دیابت و چاقی است، اما می تواند عامل بروز بیماری های عروقی، ضعف سیستم ایمنی و اختلال فلور روده ای گردد. ضروری است تا برای حفظ سلامت بدن راهکارهایی با هدف کنترل مصرف شکر در نظر گرفته گردد که به ترتیب عبارتند از:
از میوه ها به جای شکر بهره ببرید
یکی از برترین راهکارها برای کاهش مصرف شکر، استفاده از خوراکی های طبیعی در انواع دستور تهیه دسر و شیرینی است. به عنوان مثال، می توانید از خرما یا موز در تهیه کیک بهره ببرید که در کنار طعم شیرین مانع از افزایش قند خون می گردد.
خوراکی های طبیعی مصرف کنید
در رژیم غذایی تا حد امکان از خوراکی های طبیعی بهره ببرید زیرا محصولات غذایی فناوری شده مانند سوپ های آماده، ماست میوه ای و سس ها حاوی اندازه زیادی شکر هستند. بعلاوه به جای آبمیوه بهتر است میوه میل کنید مثلا نوشیدن یک لیوان آب پرتقال قند خون را افزایش می دهد زیرا قند به سرعت جذب خون می گردد اما خوردن یک پرتقال به علت فیبرهایی که دارد قند را به تدریج در بدن آزاد می نماید.
به جای شکر از ادویه ها بهره ببرید
یکی دیگر از راهکارهای کاهش مصرف شکر، استفاده از طعم دهنده ها و ادویه ها برای نان، ماست، اسموتی و... است. افزودن اندازهی دارچین، وانیل، هل، کاکائو، پوسته لیموترش یا پرتقال می تواند طعم دلچسبی به این خوراکی ها بدهد و تمایل به شکر را کاهش دهد.
برچسب محصولات غذایی را بخوانید
هنگام خرید محصولات غذایی در سوپرمارکت، حتما به برچسب آنها نگاه کنید. برخلاف تصور بسیاری از این محصولات حاوی شکر هستند که به آنها قند پنهان گفته می گردد. ساکاروز، فروکتوز، گلوکز، شربت گلوکز و دکستروز از جمله مشتقات شکر هستند که اگر در خوراکی باشد، بهتر است از خرید آن پرهیز کنید.
به اندازه خوابتان توجه کنید
خستگی یکی از عوامل احساس ضعف و افزایش تمایل به شیرینی جات است. از طرفی، افزایش قند خون می تواند منجر به آزاد شدن آدرنالین و کورتیزول گردد که این هورمون های استرس بر کیفیت خواب تاثیر می گذارند. بنابراین، به منظور جلوگیری از این سیکل معیوب و کنترل تمایل به تنقلات شیرین ضروری است به ریتم صحیح خواب به خصوص خواب شبانه توجه داشته باشید.
شاخص گلایسمی خوراکی ها را در نظر بگیرید
شاخص گلایسمی قابلیت یک خوراکی در افزایش سطح قند خون است. هرچه این شاخص کمتر باشد، افزایش قند خون و در نتیجه احتیاج به ترشح انسولین نیز کمتر خواهد بود. خوراکی های طبیعی نسبت به خوراکی های آماده شاخص گلایسمی پایین تری دارند و افزودن شکر، این شاخص را بالا می برد. به عنوان مثال، شاخص گلایسمی کمپوت سیب بدون شکر 35 است که در خصوص مربا سیب به 65 می رسد.
- به این 4 علت مصرف قهوه خود را کم کنید | خانم ها روزی چقدر قهوه بخورند؟
منبع: سلامت
منبع: همشهری آنلاین