تفاوت اسموتی و شیک ، از طرز تهیه تا مواد، کالری و برترین زمان مصرف

به گزارش فروشگاه های میهن، اسموتی و شیک با هم چه فرقی دارند؟ دنیای نوشیدنی ها به قدری متنوع و مجذوب نماینده است که ممکن است تشخیص آنها از همدیگر، برای بعضی افراد، کار چندان ساده ای نباشد. برای خیلی ها، این مشکل وقتی بیشتر خودش را نشان می دهد که قرار است از بین نوشیدنی های داخل منوی کافی شاپ ها، یک یا چند گزینه را انتخاب نمایند. در این مقاله از در به آنالیز تفاوت های اسموتی و شیک می پردازیم.

تفاوت اسموتی و شیک ، از طرز تهیه تا مواد، کالری و برترین زمان مصرف

ناموتی چیست؟

ناموتی به نوعی نوشیدنی گفته می گردد که از ترکیب پوره میوه های تازه و یخ که گاهی اوقات با شکر، شکلات، عسل، ماست، کره بادام زمینی و غیره ترکیب شده، درست می گردد. ناموتی ها شباهت زیادی به میلک شیک دارند، اما از نظر بافت کمی غلیظ تر هستند و به جای در آن ها، گاهی اوقات از پودر یخ، یخ یا شیر استفاده می گردد.

ناموتی به عنوان یک نوشیدنی گیاهی و کاملا سالم، در سال 1930 میلادی از کشور برزیل به بازار آمریکا وارد شد و در دهه 1960 میلادی در دسته نهاده شد.

تفاوت ناموتی با آبمیوه

فرق ناموتی با آبمیوه در این است که ناموتی ترکیبی از مواد مختلف با میوه ها است و پوره میوه ها هم در آن وجود دارد. اما آبمیوه، آب و عصاره یک میوه خالص است که گاهی اوقات با آب یک میوه دیگر ترکیب می گردد، مثل آب سیب یا آب سیب و موز. در آبمیوه، گوشت و پالپ میوه معمولا وجود ندارند (بعضی آبمیوه ها هم پالپ دارند) و با ماست، عسل و مواد و میوه های دیگر هم ترکیب نمی گردد.

انواع و را می توانید از فروشگاه های به روش تلفنی، اینترنتی یا حضوری بخرید.

میلک شیک چیست؟

یکی از محبوب ترین نوشیدنی های خنک، شیرین و انرژی زا است که معمولا در منوی کافی شاپ ها وجود دارند. اولین بار یکی فروشگاه در بریتانیا در سال 1885، برای جلب توجه مشتری های خود، تصمیم گرفت یک نوشیدنی ویژه از ترکیب بستنی، شکر و شیر تهیه کند که با استقبال پرشوری روبرو شد و در نتیجه کسب و کار این فروشگاه به سرعت رشد و توسعه پیدا کرد.

در حدود سال 1900 و با مورد توجه نهاده شدن این نوشیدنی، عرضه نمایندگان آن تصمیم گرفتند به مشتریان بگویند در صورت رضایت از طعم این نوشیدنی، دست خود را به نشانه رضایت بالا برده و تکان دهند. همان طور که از نام این نوشیدنی تعیین است کلمه شیک در زبان انگلیسی به معنی تکان دادن است، میلک هم به معنی شیر است.

علت نامگذاری این محصول به نام میلک شیک همین موضوع است. می دانستید روز 12 سپتامبر هر سال روز جهانی میلک شیک است؟ حتی هواداران میلک شیک کل ماه سپتامبر را به نام ماه جهانی میلک شیک نامگذاری نموده اند.

تفاوت شیک و میلک شیک

شیک ها به دو گروه میلک شیک ها و شیک های میوه ای تقسیم می شوند. در شیک های میوه ای، تکه هایی از میوه های یخ زده، به نوشیدنی اضافه می شوند و پایه اولیه آنها، بستنی و خامه هستند. این نوشیدنی ها معمولا جزو نوشیدنی های بسیار سرد هستند. اما ماده اولیه میلک شیک ها، شیر، بستنی یا ماست هستند.

برای خرید انواع، ، و می توانید از فروشگاه های به روش خرید تلفنی، حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.

تفاوت ناموتی و شیک چیست؟

ناموتی و میلک شیک هر دو در دسته نوشیدنی ها قرار دارند و بعضی اوقات به عنوان هم به کار می روند. اما تفاوت ناموتی و میلک شیک در مواد به کار رفته در آنها، غلظت این نوشیدنی ها، کالری، مواد مغذی و … است که در ادامه به آن می پردازیم.

مواد به کار رفته در ناموتی

ناموتی (smoothie) که به آن نرم نوش هم گفته می گردد، نوشیدنی ای است که در آن از میوه های تازه پوره شده به همراه یخ استفاده شده است. این نوشیدنی، نسبت به آبمیوه غلیظ تر است و آبکی نیست. این موضوع به خاطر وجود بافت میوه در ناموتی است. علاوه بر میوه ها، از سبزیجات تازه، شکلات، ، آجیل های مختلف، شیر، ماست و شیرین نماینده هایی مثل عسل، شربت و شکر هم در آن استفاده می گردد.

انواع ناموتی به خاطر وجود سبزیجات و میوه های تازه در ترکیبات آن، سرشار از فیبر بوده و معمولا بعد از فعالیت های بدنی یا ورزش، انرژی از دست رفته بدن را برمی گردانند. در عین حال ناموتی ها بسیار مقوی و پرخاصیت هستند و بسته به میوه ها، سبزیجات و دیگر موادی که در آنها استفاده می گردد، مقدار انرژی و مواد معدنی و مغذی آنها، فرق دارد.

مواد به کار رفته در میلک شیک

میلک شیک نوشیدنی غلیظ تری نسبت به ناموتی است و در آن، از بستنی و شیر استفاده می گردد. البته استفاده از خامه، هم برای تزیین و هم به همراه میوه ها و مواد به کار رفته در میلک شیک، به غلیظ تر شدن بافت شیک ها یاری می نماید. در شیک ها، علاوه بر میوه، از طعم دهنده های میوه و سس میوه هم استفاده می گردد.

شیک ها عموما با پودر پروتئین، خامه، شیر و ماست تقویت می شوند، بنابراین مقدار قند مصنوعی آنها، بیشتر از ناموتی ها است. البته بعضی افراد ممکن است مواد به کار رفته در شیک ها را بنا به سلیقه و ذائقه خود، حذف یا با مواد دیگر جایگزین نمایند. مثلا ممکن است شیک هایی بخورید که در آنها به جای بستنی، از یا ماست های غلیظ استفاده شده، یا خامه در آنها حذف شده باشد.

این شیک ها معمولا رژیمی هستند و کالری کمتری دارند یا حتی ممکن است در بعضی دستورهای تهیه شیک ها، شیر با یخ جایگزین شده باشد. در این صورت بافت شیک رقیق تر خواهد شد. اما در نمونه های کافی شاپی که شیک ها با نسخه اصلی درست می شوند، شیر و بستنی، اجزای اصلی این نوشیدنی را تشکیل می دهند.

کالری و ارزش غذایی ناموتی و شیک

از لحاظ سلامت غذایی، ناموتی ها نسبت به شیک ها، سالم تر و مقوی تر هستند. در شیک ها، محتوای قند و کالری نوشیدنی بیشتر است و برای کسانی که رژیم لاغری دارند، ناموتی ها گزینه های بهتری به حساب می آیند. برای کسانی که گیاهخوار هستند، ناموتی ها به خاطر عدم استفاده از شیر در ترکیبات آنها، گزینه بهتری هستند.

از طرفی معمولا در تهیه انواع شیک از خامه استفاده می گردد که این موضوع باعث می گردد مقدار کالری و چربی این نوشیدنی، به طرز چشم گیری افزایش پیدا کند. شیک ها برای کسانی که ورزشکار هستند و به پروتئین بیشتری احتیاج دارند، مناسب است. این افراد می توانند پودر پروتئین را در میلک شیک خود، به همراه شیر، میکس نمایند. بعلاوه می توان به جای شیرهای لبنی از مثل شیر سویا، شیر بادام یا شیر نارگیل استفاده کند.

غلظت ناموتی و شیک

یک تفاوت ناموتی و شیک، مقدار غلظت این دو نوشیدنی است. همان طور که گفتیم، ناموتی ها نسبت به آبمیوه ها بافت غلیظ تری دارند ولی نسبت به انواع شیک، رقیق تر هستند. البته توصیه کاربردی برای غلیظ شدن بافت ناموتی ها این است که میوه ها و سبزیجات را قبل از پوره کردن، در فریزر بگذارید تا یخ بزنند، سپس آنها را در مخلوط کن یا ناموتی ساز بریزید. چون در هر حال، استفاده از قالب های یخ یا پودر یخ، باعث رقیق تر شدن بافت ناموتی می گردد.

در شیک ها به خاطر استفاده از بستنی، خامه و شیر، بافت نوشیدنی بسیار غلیظ است. اگر هم میوه هایی که در تهیه این نوشیدنی ها استفاده می کنید، فریز شده و یخ زده باشند، بافت غلیظ تری پیدا می نمایند. به کار بردن شیرین نماینده هایی مثل عسل هم می تواند غلظت انواع ناموتی و شیک را بیشتر کند.

زمان سرو ناموتی و شیک

هیچ قاعده خاصی برای زمان نوشیدن شیک و ناموتی وجود ندارد ولی معمولا به خاطر سالم تر بودن محتوای ناموتی ها، این نوشیدنی ها را به عنوان وعده صبحانه سرو می نمایند. میلک شیک ها معمولا به عنوان دسر یا عصرانه سرو می شوند. در خصوص کسانی که ورزش می نمایند و ناموتی را به عنوان نوشیدنی انتخاب می نمایند، بهتر است ناموتی قبل از ورزش و تمرین سرو و نوشیده گردد.

رنگ ناموتی و شیک

هر چند در طرز تهیه انواع ناموتی و انواع شیک، از میوه ها استفاده می گردد ولی رنگ ناموتی ها معمولا به خاطر عدم استفاده از بستنی، شیر و خامه، شفاف تر و متنوع تر است. شیک ها رنگ های کمرنگ تری دارند و این به خاطر استفاده از محصولات لبنی سفید رنگ مثل شیر و بستنی در ترکیبات آنها است.

طعم ناموتی و شیک

از لحاظ طعم، ناموتی ها و شیک ها، بسته به موادی که در طرز تهیه آنها به کار می رود، طعم متفاوتی دارند، اما طعم خالص میوه و سبزیجات را می توانید با خوردن ناموتی ها تجربه کنید. در حالی که شیک ها معمولا طعم وانیل، شکلات، بستنی، شیر و … را هم در خود دارند.

سوالات متداول

برای ورزشکاران، ناموتی بهتر است یا میلک شیک؟

ورزشکارانی که رژیم لاغری دارند، بهتر است قبل از آغاز ورزش، ناموتی بنوشند. اما ورزشکارانی که در حال عضله سازی هستند و به پروتئین بیشتری احتیاج دارند، می توانند پودر پروتئین را در شیک یا میلک شیک خود حل نموده و آن را میل نمایند.

کالری شیک بیشتر است یا ناموتی؟

یک تفاوت ناموتی و شیک که بسیار مهم است، تفاوت در مقدار کالری آنها است. کالری شیک ها به خاطر استفاده از شیر، بستنی و خامه، بیشتر از ناموتی است.

منبع: افق کوروش
انتشار: 7 تیر 1402 بروزرسانی: 7 تیر 1402 گردآورنده: mihanshops.ir شناسه مطلب: 1577

به "تفاوت اسموتی و شیک ، از طرز تهیه تا مواد، کالری و برترین زمان مصرف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تفاوت اسموتی و شیک ، از طرز تهیه تا مواد، کالری و برترین زمان مصرف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید