خواص سکنجبین عنابی چیست و طرز تهیه آن چگونه است؟

به گزارش فروشگاه های میهن، خبرنگاران | سرویس سلامت - سکنجبین (سرکه انگبین) در طب سنتی انواع زیادی دارد. یکی از سکنجبین های مهم و پرکاربرد، سکنجبین عناب است که از ترکیب سکنجبین ساده با جوشانده عناب یا سرکه عناب تهیه می گردد. در این مطلب طرز تهیه، طبع و خواص سکنجبین عنابی را توضیح داده ایم.

خواص سکنجبین عنابی چیست و طرز تهیه آن چگونه است؟

خواص سکنجبین عنابی (طبیعت و خواص درمانی)

طبع سکنجبین ساده، گرم و خشک و طبع عناب، معتدل و مرطوب است که در ترکیب با سکنجین مقدار گرمی و خشکی آن تعدیل می شود. مهمترین خواص سکنجبین عنابی عبارتند از:

  • تسکین اعصاب، خاصیت آرامبخش و خواب آور
  • درمان بیماری های خونی، تمیز نماینده و تصفیه نماینده خون
  • کاهش غلظت خون
  • بازنماینده انسداد های کلیه و کیسه صفرا
  • پایین آوردنده فشار خون بالا
  • یاری به دفع سنگ کیسه صفرا
  • یاری به درمان زودانزالی
  • سم زادیی و دفع صفرا
  • پاکسازی و تقویت کبد
  • تقویت نماینده دستگاه گوارش

طرز تهیه سکنجبین عنابی

برای تهیه سکنجبین عناب ضروری است ابتدا سکنجبین ساده را آماده کنید. سکنجبین ساده اغلب از ترکیب سرکه و عسل تهیه می شود، البته امروزه در بعضی مناطق که عسل در آنجا یافت نمی شود یا می خواهند شربتی با قیمت مناسب تر فراهم نمایند؛ سکنجبین را با ترکیب سرکه و شکر درست می نمایند. با این وجود برای بهره مندی از فواید و خواص سکنجبین بهتر است آن را با عسل تهیه کنید.

1. مرحله اول: تهیه سکنجبین ساده یا عام

این سرکنگبین دافع سودا، بلغم و صفرا است و ترکیب آن شامل (2 واحد نعنا + 1 واحد سرکه) می شود که ابتدا آن را برای چند دقیقه می جوشانند و بعد از مقداری خنک شدن به آن (2 واحد عسل) اضافه می نمایند (منبع: نسخه های استاد خیراندیش).

توجه: اندازه ترکیب ها و میزان استفاده از آن ها در صورتی که مبنا سرکنگبین عام باشد، در تمام دستورات یکسان است.

2. آماده کردن سکنجبین عنابی

می توانید تعداد 21 دانه عناب را در دو لیوان آب جوش بجوشانید تا زمانی که حجم آن به یک لیوان کاهش پیدا کند، سپس آن را صاف نموده و با سکنجبین ساده بالا ترکیب کنید (منبع: تجارب طب سنتی و اسلامی حسین معارفی).

روش دیگر تهیه سکنجبین عنابی؛ خواباندن دانه های عناب به مدت 3 روز در سرکه است و سپس از آن سرکه برای تهیه سکنجبین عنابی استفاده می شود. (منبع: نسخه های استاد خیراندیش).

طریقه مصرف: ناشتا پنج قاشق از این سکنجبین را دریک لیوان آب ولرم حل نموده و میل کنید یا یک فنجان از آن را شب ها قبل از خواب مصرف نمایید.

عوارض سکنجبین عنابی (موارد احتیاطی و منع مصرف)

  1. مصرف سکنجبین برای کسانی که سرفه می نمایند مضر است و باعث تشدید سرفه می شود.
  2. زیاده روی در مصرف سکنجبین عنابی باعث کاهش میل جنسی می شود.
  3. افراط در خوردن شربت سکنجبین برای افرادی که دچار زخم معده، ناراحتی رحم و ضعف اعصاب هستند، توصیه نمی شود.

بیشتر بخوانید: سکنجبین و شربت سکنجبین چه خاصیت هایی دارند؟

سخن پایانی

به طورکلی متخصان طب سنتی معتقدند انواع سرکنگبین برای 70 تا 80 درصد بیماری ها مفید هستند و مصرف آن ها با همه مزاج ها سازگار است. با این وجود در خصوص همه گیاهان دارویی و نسخه های طب سنتی توصیه می شود حتما با دستور پزشک سنتی تجویز و مصرف شود. چنانچه شما هم اطلاعاتی درباره انواع سکنجبین از جمله سکنجبین عنابی و تجربه مصرف دارویی آن دارید، میتوانید آن را به وسیله بخش ارسال نظر با ما و خوانندگان خبرنگاران به اشتراک بگذارید. پیشنهاد می کنیم در ادامه این مطلب، خواص کاهو سکنجبین را نیز در مجله خبرنگاران مطالعه کنید.

منبع: ستاره
انتشار: 21 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 21 اردیبهشت 1400 گردآورنده: mihanshops.ir شناسه مطلب: 922

به "خواص سکنجبین عنابی چیست و طرز تهیه آن چگونه است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص سکنجبین عنابی چیست و طرز تهیه آن چگونه است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید