طرز تهیه خوراک بامیه به 3 روش پرطرفدار
به گزارش فروشگاه های میهن، خوراک بامیه را می توانید همراه با گوشت چرخ نموده، قارچ یا بادمجان تهیه و میل کنید. این گیاه مغذی، در ایران یکی از خوراک های مورد علاقه مردم جنوب است که در تهیه انواع خورشت و خوراک مورد استفاده قرار می گیرد.
خبرنگاران | سرویس آشپزی - بامیه را می توانید با انواع گوشت چرخ نموده و تکه ای یا بدون گوشت درست کنید. همچنین می توانید از ترکیب بامیه با قارچ، بادمجان و گوجه فرنگی یک خوراک خوشمزه تهیه کنید که به عنوان شامی سبک مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه با سه روش پرطرفدار تهیه خوراک بامیه آشنا می شوید.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
1. خوراک بامیه با گوشت چرخ نموده
2. خوراک بامیه با قارچ
3. خوراک بامیه و بادمجان
1. خوراک بامیه با گوشت چرخ نموده
مواد لازم | |
گوشت چرخ نموده | 100 گرم |
پیاز | 1 عدد |
بامیه | 200 گرم |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
آبغوره | 2 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
دستور تهیه:
- پیاز را خرد نموده و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا طلایی گردد. سپس گوشت چرخ نموده را به آن اضافه نموده و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. کمی نمک، زردچوبه و فلفل به آن اضافه کنید و هم بزنید تا گوشت مزه دار گردد.
- رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
- پوست گوجه فرنگی ها را گرفته و رنده کنید، سپس به مخلوط گوشت اضافه کنید.
- حرارت را کم کنید و اجازه دهید گوجه فرنگی پخته و آب آن تمام گردد.
- در این فاصله بامیه ها را کمی کره تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
- بامیه را به مخلوط گوشت اضافه نموده و یک لیوان آب جوش در قابلمه بریزید.
- حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید. حدود یک ساعت صبر کنید تا بامیه پخته و خوراک جابیفتد.
- در پایان مقداری آبغوره به خوراک اضافه نموده و نمک آن را میزان کنید.
- این خوراک بامیه را می توانید با نان یا برنج سرو کنید و در کنار آن ترشی سیر یا ترشی بادمجان قرار دهید.
2. خوراک بامیه با قارچ
مواد لازم | |
قارچ | 200 گرم |
فلفل سبز | 3 عدد |
بامیه | 400 گرم |
پیاز | 1 عدد |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
ادویه کاری | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و زردچوبه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- بامیه را با کمی روغن در تابه تفت دهید تا رنگ آن عوض گردد، سپس مقداری نمک و ادویه کاری به آن اضافه کنید.
- بامیه را از تابه خارج نموده، پیاز خرد شده را در تابه بریزید و سرخ کنید تا طلایی گردد.
- قارچ و فلفل سبز خرد شده را به پیاز داغ اضافه کنید و کمی تفت دهید تا نرم شوند، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه نموده و به تفت دادن ادامه دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد.
- گوجه فرنگی را پوست گرفته و خرد کنید، سپس همراه بامیه به مخلوط قارچ اضافه کنید و هم بزنید.
- یک لیوان آب جوش اضافه نموده، حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید تا بامیه پخته و نرم گردد.
- در پایان آبلیمو را اضافه نموده و نمک غذا را میزان کنید.
- خوراک بامیه با قارچ را با نان و سبزی خوردن میل کنید.
3. خوراک بامیه و بادمجان
مواد لازم | |
بادمجان متوسط | 5 عدد |
بامیه | 500 گرم |
گوجه فرنگی | 3 عدد |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 1 حبه |
نمک و ادویه | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- بادمجان ها را پوست گرفته، برش های طولی بزنید و کمی نمک بپاشید.
- پس از نیم ساعت بادمجان ها را شسته و در آبکش قرار دهید تا آب آن گرفته گردد.
- بادمجان ها را در کمی روغن سرخ کنید.
- بامیه را پس از پاک کردن و شستن در روغن به جامانده از سرخ کردن بادمجان تفت دهید.
- پیاز را خرد نموده و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید تا طلایی گردد. سپس سیر له شده، کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید.
- گوجه فرنگی را حلقه ای خرد نموده و روی پیاز داغ بچینید.
- بادمجان و بامیه سرخ شده را روی گوجه فرنگی بچینید.
- یک لیوان اب در قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید تا بادمجان و بامیه کاملا پخته و خوراک جابیفتد.
- در پایان کمی آبلیمو یا آبغوره اضافه نموده و نمک خوراک را میزان کنید.
- خوراک بامیه و بادمجان با نان و سبزی خوردن همراه با انواع ترشیجات غذایی بسیار خوشمزه و دلچسب است.
گیاه بامیه حاصل مناطق گرمسیر است و ساکنان اطراف دریای مدیترانه بیش از سایر نقاط از آن استفاده می نمایند. هرچند بسیاری از افراد به دلیل لزج بودن بامیه از خوردن آن امتناع می ورزند، ولی طبخ صحیح این سبزی، آن را به یکی از محبوب ترین غذا های شناخته شده برای شما تبدیل می نماید. به علاوه این گیاه پرخاصیت سرشار از فیبر است و از بروز یبوست جلوگیری می نماید، بنابراین بهتر است در برنامه غذایی قرار گیرد.
شما بامیه را چگونه طبخ می کنید؟ روش های پخت خود را در پایانی این صفحه در قسمت ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com