طرز تهیه خورش آلو به 2 روش (با هویج و لپه)
به گزارش فروشگاه های میهن، خبرنگاران | سرویس آشپزی - مواد اصلی تشکیل دهنده خورش آلو، آلو و نوعی گوشت قرمز یا سفید است. در ترکیب خورش آلو اسفناج، علاوه بر مواد فوق اسفناج نیز به کار می رود و غالبا با گوشت یا مرغ تهیه می شود. خورش آلو با لپه در واقع نوعی خورش قیمه بوده که در آن به جای سیب زمینی از آلو استفاده شده است. بعضی نیز به جای لپه، خلال هویج به کار می برند که با عنوان خورش آلو با هویج شناخته شده و اگر از خلال مغزهایی، چون بادام و پسته استفاده شود، خورش آلو مسما نامیده می شود. در ادامه با طرز تهیه این خورش با آلو و با لپه آشنا می شوید.
در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.
1. طرز تهیه خورش آلو با گوشت و هویج
2. طرز تهیه خورش آلو با مرغ و لپه
طرز تهیه خورش آلو با گوشت و هویج
این غذا هم با گوشت و هم با مرغ درست می گردد و ترکیب هویج، آلو و گوشت در آن طعم بی نظیری را ایجاد می نماید. این غذا برای 7-5 نفر مناسب است و آماده سازی و پخت آن حدود 4 ساعت طول می کشد.
مواد لازم | |
گوشت | 500 گرم |
پیاز عظیم | 1 عدد |
آلو | 250 گرم |
هویج | 1 کیلوگرم |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک و روغن | به میزان لازم |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
ابتدا هویج ها را شسته، پوست بگیرید و به صورت رشته های باریکی به طول 4 سانتی متر برش بزنید.
- در یک قابلمه 2 قاشق غذاخوری روغن داغ نموده و هویج های خرد شده را به آن اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و هویج ها را حدود 15 دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم شوند. در این فاصله گاهی آن ها را هم بزنید و پس از نرم شدن از قابلمه خارج نموده و کنار بگذارید.
- در همان قابلمه 3 قاشق غذاخوری روغن بریزید، پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و آن را تفت دهید تا طلایی گردد.
- گوشت را به قطعات 2 سانتی متری برش زده، به پیاز اضافه کنید و حدود 10 دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس زردچوبه و فلفل را به آن اضافه نموده و یکی دو دقیقه دیگر به تفت دادن ادامه دهید.
- 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به گوشت اضافه نموده و 3-2 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته گردد. سپس 4 پیمانه آب جوش به آن اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
- آلو ها را به مدت یک ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس آن ها را آبکش نموده و در کمی روغن تفت دهید.
- پس از اینکه گوشت به مدت 1 ساعت پخت، هویج و آلو ها را همراه با مقداری نمک به قابلمه اضافه کنید، هم بزنید و درب قابلمه را ببندید.
- تقریبا 2 ساعت دیگر باید صبر کنید تا خورش پخته و جابیفتد.
- وقتی آب خورش تمام شد و به روغن نشست، آبلیمو را به آن اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید.
- خورش را در بشقاب بکشید و همراه با برنج زعفرانی سرو کنید.
طرز تهیه خورش آلو با مرغ و لپه
در این دستور تهیه به جای سیب زمینی از آلو استفاده شده است. این غذا برای 6 نفر مناسب است و آماده سازی و پخت آن حدود 3 ساعت طول می کشد.
مواد لازم | |
سینه یا ران مرغ | 8 تکه |
آلو | 1 پیمانه |
لپه | 1/2 پیمانه |
پیاز یزرگ | 1 عدد |
سیر له شده | 4 حبه |
زعفران دم نموده | 2 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
نمک، فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- لپه را پاک کنید، بشویید و 4-3 ساعت در آب سرد خیس کنید. سپس آن را آبکش نموده و کنار بگذارید.
- پیاز را ریز خرد نموده و با 3-2 قاشق غذاخوری روغن در قابلمه تفت دهید تا طلایی گردد، سپس سیر له شده و زردچوبه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه دیگر تفت دهید.
- روی قطعات مرغ کمی نمک و فلفل سیاه بپاشید و در قابلمه بچینید. دو طرف قطعات مرغ را برای چند دقیقه تفت دهید تا رنگ آن ها تغییر کند.
- لپه را در قابلمه بریزید و چند دقیقه تفت دهید، سپس 1/5 پیمانه آب همراه با کمی نمک و فلفل به قابلمه اضافه نموده، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید خورش حدود 30 دقیقه بپزد.
- آلو ها را یک ساعت در آب سرد خیس کنید، سپس خوب بشویید و با کمی روغن یا کره تفت دهید.
- پس از اینکه مرغ و لپه حدود 30 دقیقه پختند، آلو ها را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید حدود 1 ساعت دیگر بپزند.
- در انتهای پخت خورش، زعفران دم نموده را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا آب خورش تمام شده و خورش آلو به روغن بنشیند.
- خورش را در ظرف سرو بکشید و همراه با برنج و انواع شور و ترشی مانند ترشی سیر، ترشی بادمجان و شور گل کلم میل کنید.
آیا دستور تهیه این تنوع های غذایی را می پسندید؟ روش شما چیست؟ نظرات و تجربیات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با مخاطبان خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com