طرز تهیه مربای انجیر به 3 روش

به گزارش فروشگاه های میهن، مربای انجیر نوعی مربا با ظاهری متنوع است. در این مطلب با طرز تهیه مربای انجیر له شده، مربای انجیر سیاه، مربای انجیر سفید، مربای انجیر خشک، مربای انجیر درسته آشنا خواهید شد.

طرز تهیه مربای انجیر به 3 روش

خبرنگاران | سرویس آشپزی - مربای انجیر یک مربای ساده است که تنها از ترکیب انجیر تازه یا انجیر خشک، شکر و آب لیمو درست می گردد و برای تهیه آن نیازی به افزودن پکتین نیست. این مربا را می توان با انجیر سیاه یا سفید و به شکل مربای انجیر درسته یا مربای انجیر له شده درست کرد و به عنوان یک صبحانه دلچسب مورد استفاده قرار داد. در ادامه با 3 روش تهیه مربای انجیر آشنا می شوید.

در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر به موضوع دلخواه خود برسید.

  • مربای انجیر سیاه له شده
  • مربای انجیر درسته
  • مربای انجیر خشک

1. طرز تهیه مربای انجیر سیاه له شده

مواد لازم
انجیر رسیده1300 گرم
شکر2 پیمانه
لیمو1 عدد

دستور تهیه:

  1. انجیر ها را شسته و اجازه دهید کاملا خشک شوند، سپس دم آن ها را کاملا جدا نموده و هر یک را به 4 قسمت تقسیم کنید.
  2. لیمو را از وسط نصف نموده، آب آن را بگیرید و پوست آن را رنده کنید.
  3. تکه های انجیر، شکر، آب لیمو و پوست لیموی رنده شده را در یک قابلمه یا شیر جوش عظیم بریزید.
  4. قابلمه را روی حرارت متوسط رو به پایین قرار دهید و مرتب هم بزنید تا مواد آغاز به حباب زدن نمایند. درب قابلمه را بسته، حرارت را خیلی ملایم کنید و اجازه دهید انجیر یک ساعت بپزد، در این فاصله گاهی مربا را هم بزنید.
  5. درب قابلمه را بردارید و یک دماسنج شیرینی پزی در قابمه قرار دهید، مراقب باشید ته دماسنج با ته قابلمه تماس نداشته باشد. اجازه دهید مربا همچنان بجوشد و در این فاصله گاهی آن را هم بزنید تا مربا غلیظ گردد. وقتی مربا غلیظ شد مرتب آن را هم بزنید که ته نگیرد.
  6. به حرارت دادن مربا ادامه دهید تا دمای آن به 220 درجه فارنهایت برسد، سپس حرارت را خاموش کنید. برای اطمینان از اینکه مربا به غلظت مناسب رسیده یا نه، یک نعلبکی را چند دقیقه در فریزر قرار دهید تا کاملا سرد گردد، سپس نعلبکی را از فریزر خارج نموده و کمی مربا در آن بریزید. نعلبکی را دوباره یک دقیقه در فریزر قرار دهید، اگر مربا به غلظت مناسب رسیده باشد پس از خارج کردن نعلبکی از فریزر و فشار دادن مربا با پشت قاشق، سطح مربا چین خورده و مواج می گردد.
  7. پس از اینکه مربای انجیر آماده شد، بطری مخصوص مربا را آماده کنید. برای این منظور بطری های شیشه ای را در یک قابلمه آب جوش قرار دهید طوریکه تا نیمه در آب جوش قرار گیرند. حرارت را کم کنید و اجازه دهید بطری ها در آب جوش بمانند.
  8. در ظرف دیگر آب را به جوش آورده، درب های بطری ها را در آب جوش بریزید و حرارت را کم کنید. اجازه دهید درب ها تا زمان استفاده در آب جوش بمانند.
  9. بطری ها را با مربای انجیر پر کنید طوریکه حدود 3-2 میلی متر سر بطری ها خالی باشد. در صورت ریختن مربا روی لبه های بطری، آن را با یک دستمال تمیز پاک کنید. درب بطری ها را گذاشته و محکم ببندید.
  10. بطری های شیشه ای را در یک قابلمه آب جوش قرار دهید طوریکه 3-2 سانتی متر روی آن ها را آب جوش بگیرد. اجازه دهید بطری ها 10 دقیقه در آب در حال جوش بمانند.
  11. بطری ها را از آب جوش خارج نموده و روی یک دستمال تمیز قرار دهید.
  12. اجازه دهید مربای انجیر در دمای محیط خنک گردد و سپس آن را در محل تاریک و خنک نگهداری کنید.
  13. مربای تهیه شده به این روش را می توانید تا بیش از یک سال در خارج یخچال نگهداری کنید. در غیر اینصورت می توانید پس از خنک شدن مربا آن را در ظرف دردار کاملا تمیز و استریل بریزید و برای بیش از یک هفته در یخچال یا بیش از یک ماه در فریزر نگهداری کنید.

2. طرز تهیه مربای انجیر درسته

مواد لازم
انجیر1 کیلوگرم
آب1-1.5 پیمانه
شکر700 گرم
آبلیموی تازه2 قاشق غذاخوری
عصاره وانیل یا گلابمقداری

دستور تهیه:

  1. شکر را در قابلمه بریزید، آب را به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شده و کمی قوام آید.
  2. انجیر را در شربت حاصل بریزید و به مدت 20-15 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا انجیر ها نرم شوند.
  3. در سرانجام مقداری عصاره وانیل یا گلاب به مربای انجیر اضافه نموده و حرارت را خاموش کنید.

دو نکته:

  • برای اینکه انجیر ها موقع پختن له نشوند و شکل خود را حفظ نمایند، دم آن ها را از ته نگیرید.
  • برای خوشرنگ تر شدن مربای انجیر می توانید 3-2 قاشق زعفران دم نموده به آن اضافه کنید.

3. طرز تهیه مربای انجیر خشک

مربای انجیر خشک را از روی دستور مربای انجیر درسته تهیه کنید با این تفاوت که:

  • ابتدا انجیر خشک را به مدت 3 ساعت در آب سرد خیس کنید تا کاملا نرم گردد.

نکته: از آنجا که انجیر جزو میوه های شیرین است می توانید میزان شکر مورد استفاده در تهیه مربای انجیر را کمتر در نظر بگیرید. برای یک کیلوگرم مربا معمولا از 700 گرم شکر استفاده می گردد، ولی در صورت تمایل می توانید مقدار آن را تا 500 گرم نیز تقلیل دهید.

منبع: setare.com
انتشار: 19 اسفند 1399 بروزرسانی: 19 اسفند 1399 گردآورنده: mihanshops.ir شناسه مطلب: 804

به "طرز تهیه مربای انجیر به 3 روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای انجیر به 3 روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید