3 طرز تهیه دمنوش لبو با لبوی تازه و پودر لبو

به گزارش فروشگاه های میهن، توی روزهای سرد پاییز و زمستان، هیچ چیز به میزان یک فنجان دمنوش لبو نمی تونه هم بدن رو گرم کنه و هم مثل یه سپر جلوی بیماری های ویروسی رو بگیره. این دمنوش خوش رنگ و خوش طعم، علاوه بر اینکه یک نوشیدنی گرم بدون کافئین، آرام بخش و انرژی بخش محسوب می شه، سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و ترکیبات ضدالتهابی هم هست که برای سلامت قلب، پوست و سیستم ایمنی مفیده. اگه شما هم از خودتون می پرسین که ، توی این مقاله از در ما طرز تهیه دمنوش لبو رو به چند روش مختلف، بهتون یاد می دیم.

3 طرز تهیه دمنوش لبو با لبوی تازه و پودر لبو

طرز تهیه دمنوش لبو در یک نگاه

برای تهیه دمنوش لبو، اول لبوهای تازه و میانه رو خوب بشورین، پوست بگیرین و خرد یا رنده کنین. بعد لبوها رو با حدود اندازهی آب بذارین بجوشه تا رنگ و طعم شیرینش وارد آب بشه. یه چوب دارچین و در صورت تمایل یه برش زنجبیل اضافه کنین و بذارین حدود 30 تا 45 دقیقه با در نیمه باز بجوشه.

وقتی رنگ دمنوش قرمز تیره شد و عطرش بلند شد، از صافی ردش کنین و داخل فنجون بریزین. برای طعم بهتر، می تونین اندازهی عسل، شیره انگور یا چند قطره آب لیمو اضافه کنین. این دمنوش پاییزی رو به صورت گرم می تونین میل کنین.

شما می تونین جزئیات مربوط به اندازه مواد اولیه و مراحل تهیه دمنوش با لبو رو توی این مطلب بخونین.

مواد اولیه برای تهیه دمنوش لبو

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
لبو خام2 عدد
آب2 لیوان فرانسوی دسته دار
زنجبیل تازه (اختیاری)1 برش نازک
چوب دارچین (اختیاری)1 عدد
شیره انگور، عسل یا نباتبرای شیرین کردن دمنوش
آبلیمو (برای تعادل طعم)چند قطره

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه

مدت زمان آماده سازی دمنوش لبو: 30 تا 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه دمنوش لبو با لبو خام

دمنوش لبو یکی از برترین انواع دمنوش برای درمان سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدنه که به روش ساده زیر می تونین درست کنین.

مرحله اول: لبوها رو آماده کنین

اول از همه، برای طرز تهیه دمنوش با لبو، لبوها رو خوب بشورین تا خاک و آلودگی شون کامل پاک بشه. بهتره از لبوهای تازه و میانه استفاده کنین چون هم طعم بهتری دارن، هم رنگ دمنوش تون خوشرنگ تر درمیاد. بعد از شست وشو، پوست لبوها رو بگیرین و به صورت ورقه ای یا مکعبی خرد کنین تا راحت تر عصاره بدن.

مرحله دوم: لبو رو با آب بجوشونین

لبوهای خردشده رو داخل یه قابلمه بریزین و حدود 4 لیوان آب بهش اضافه کنین. قابلمه رو روی حرارت میانه بذارین تا آب آغاز به جوشیدن کنه. وقتی آب جوش اومد، حرارت رو کم کنین تا لبوها آروم آروم بپزن و رنگ بدن. توی این مرحله رنگ آب جوش، قرمز تیره و طعم شیرین طبیعی لبو وارد آب می شه.

مرحله سوم: چاشنی های خوش عطر رو اضافه کنین

در ادامه یه چوب دارچین بندازین داخل قابلمه تا عطر گرم و دلنشینی به دمنوش بده. می تونین یه برش نازک زنجبیل تازه هم اضافه کنین تا یه ته مزه تند و مجذوب کننده به دمنوش لبو بده. در قابلمه رو نیمه باز بذارین و اجازه بدین حدود 30 تا 45 دقیقه بجوشه.

در صورت تمایل می تونین چوب و پودر دارچین رو به صورت خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.

مرحله چهارم: دمنوش لبو رو توی فنجون بریزین

وقتی دیدین رنگ دمنوش لبو قرمز تیره شده و بوی خوش لبو و دارچین بلند شده، قابلمه رو از روی حرارت بردارین. دمنوش لبو رو از صافی رد کنین تا فقط مایع باقی بمونه و لبوها جدا بشن. حالا می تونین دمنوش رو داخل فنجون بریزین.

مرحله پنجم: دمنوش لبو رو سرو کنین

برای شیرین کردن دمنوش لبو، بسته به ذائقه تون می تونین از عسل، شیره انگور () یا کمی نبات استفاده کنین. اگه طعم ترش رو ترجیح می دین، چند قطره آبلیمو تازه اضافه کنین تا به طعم دلخواه برسین. این مرحله کاملاً سلیقه ایه، پس با توجه به سلیقه تون تنظیمش کنین.

برای خرید ، آبلیمو، و انواع شیرین کننده ها مثل عسل، نبات و شیره انگور از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونین اقدام کنین.

روش تهیه دمنوش لبو با پودر لبو

یه روش خیلی سریع و کاربردی برای درست کردن دمنوش لبو، مخصوصاً وقتی وقت کم دارین یا بیرون از خونه این، استفاده از پودر لبو () هست. برای تهیه دمنوش لبو با پودر لبو خشک شده، کافیه یه قاشق چای خوری از پودر لبو رو داخل فنجون بریزین و روش آب جوش اضافه کنین. بعد خوب هم بزنین تا پودر کاملاً حل بشه و رنگ بگیره.

می تونین یه چوب دارچین یا کمی زنجبیل هم اضافه کنین تا طعم و عطر دمنوش تون خاص تر بشه. روی فنجون، یه درپوش بذارین و اجازه بدین حدود 5 تا 7 دقیقه بمونه تا پودر لبو، رنگ آزاد کنه و دم بکشه. در این صورت، طعم ها به خوبی با هم ترکیب می شن. سپس در صورت تمایل، دمنوش لبو رو با عسل، شیره انگور یا چند قطره آبلیمو ترکیب و سرو کنین.

طرز تهیه دمنوش لبو به روش بخارپز

تهیه دمنوش لبو به روش بخارپز، چون حرارت مستقیم نداره، بهتر حفظ می شه و طعم لطیف تری هم داره. برای این روش، اول لبوهای تازه رو به صورت ورقه ای نازک خرد کنین و داخل سبد بخارپز یا روی قابلمه آب در حال جوش بذارین تا بخار بهشون برسه. حدود 20 دقیقه زمان بدین تا لبوها نرم بشن و رنگشون آزاد بشه.

بعد لبوهای بخارپز رو داخل قوری بریزین و آب جوش اضافه کنین. می تونین یه چوب دارچین یا برش زنجبیل هم بندازین تا طعم دمنوش تون قوی تر بشه. در قوری رو ببندین و اجازه بدین دمنوش حدود نیم ساعت دم بکشه تا عصاره لبو و ادویه ها خوب ترکیب بشن. بعد از دم کشیدن، دمنوش لبو رو صاف کنین و داخل فنجون بریزین. برای طعم دهی نهایی، می تونین از عسل، شیره انگور یا چند قطره آبلیمو هم استفاده کنین.

نکات مهم در طرز تهیه دمنوش لبو

  • از لبوهای سفت، بدون لک و با رنگ یکنواخت برای طرز تهیه دمنوش لبو استفاده کنین. لبوهای خیلی بزرگ ممکنه فیبری باشن و طعم دمنوش رو کدر کنن.
  • دارچین، زنجبیل، هل، پوست پرتقال یا حتی چند عدد میخک می تونن دمنوش لبو رو خوش عطرتر و خوشمزه تر کنن. فقط مراقب باشین طعم این افزودنی ها غالب نشه.
  • لبوی پخته شده باقی مونده رو دور نریزین. می تونین ازش برای تهیه انواع اسموتی، توی انواع سوپ یا حتی پوره های سبزیحات استفاده کنین.
  • اگه بخواین دمنوش لبو خاص تر بشه، می تونین کمی چای سبز یا چای سفید هم بهش اضافه کنین.
  • جوشوندن لبو باعث خارج شدن رنگ و طعم بیشتر لبو می شه، ولی توی روش دم کردن لبو با آب جوش، خواص تغذیه ای بیشتری حفظ می شه.
  • اگه از لبو خشک شده یا پودر لبو برای تهیه دمنوش لبو استفاده می کنین، قبل از دم کردن، اون رو 10 دقیقه توی آب ولرم بخیسونین تا طعم و رنگش بهتر آزاد بشه و دمنوش ته نشین نشه.
  • اضافه کردن چند قطره آب لیمو یا سرکه سیب در حین دم کردن دمنوش لبو، رنگ قرمز لبو رو تثبیت و از قهوه ای شدن اون جلوگیری می کنه.
  • استفاده از قوری شیشه ای یا سرامیکی برای تهیه دمنوش لبو، باعث می شه طعم فلز وارد دمنوش نشه و رنگ طبیعی لبو بهتر دیده بشه. بنابراین دمنوش رو توی ظروف آلومینیومی یا مسی دم نکنین.
  • اگه اندازه زیادی دمنوش لبو تهیه کردین، می تونین دمنوش صاف شده رو داخل بطری شیشه ای بریزین و تا 2 روز در یخچال نگه دارین. فقط قبل از مصرف، خوب هم بزنین یا کمی گرم کنین و بعد میل کنین.

سوالات متداول درباره دمنوش لبو

برترین زمان مصرف دمنوش لبو چه وقتیه؟

بسته به اینکه دمنوش لبو رو برای چه هدفی میل می کنین، برترین زمان مصرفش متفاوته:

  • برای پاکسازی بدن و آغاز روز با انرژی، صبح ناشتا دمنوش لبو بخورین.
  • برای آرامش اعصاب و خواب راحت تر، عصر یا حدود یک ساعت قبل از خواب مصرف کنین.
  • برای کنترل اشتها و تنظیم قند خون، بین وعده های غذایی یا یک ساعت بعد از غذا بنوشین.
  • برای افزایش عملکرد ورزشی و کاهش خستگی، دمنوش رو حدود نیم ساعت قبل از تمرین بخورین.
  • برای افزایش گرمای و برطرف خستگی بدن در فصل های سرد، شب ها قبل از خواب دمنوش لبو رو سرو کنین.
  • برای یاری به کاهش وزن، دمنوش لبو رو با معده نیمه پر یا بین وعده ها بنوشین.
  • برای تقویت گردش خون و کاهش فشار، دمنوش رو عصرها همراه با دارچین یا زنجبیل مصرف کنین.

دمنوش لبو برای چی خوبه؟

  • تقویت سیستم ایمنی به خاطر وجود آنتی اکسیدان ها و ویتامین C
  • یاری به پاکسازی کبد و دفع سموم از بدن
  • بهبود گردش خون و کاهش فشار خون
  • افزایش انرژی و کاهش خستگی، مخصوصاً قبل از فعالیت بدنی
  • یاری به تنظیم قند خون و کنترل اشتها
  • بهبود سلامت پوست و ایجاد درخشش طبیعی
  • کاهش التهاب و تسکین دردهای مزمن
  • آرام سازی اعصاب و بهبود کیفیت خواب
  • تقویت عملکرد ذهنی و کاهش استرس
  • یاری به هضم بهتر و کاهش نفخ، به ویژه با افزودن زنجبیل یا دارچین
منبع: افق کوروش
انتشار: 9 آبان 1404 بروزرسانی: 9 آبان 1404 گردآورنده: mihanshops.ir شناسه مطلب: 1760

به "3 طرز تهیه دمنوش لبو با لبوی تازه و پودر لبو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "3 طرز تهیه دمنوش لبو با لبوی تازه و پودر لبو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید