برترین طعم دهنده قورمه سبزی چیست؟ ، معرفی عالی ترین چاشنی ها
به گزارش فروشگاه های میهن، قورمه سبزی، یکی از محبوب ترین خورش های ایرانی، به علت ترکیب بی نظیر سبزی، گوشت، لوبیا و طعم دهنده های خاص خود شناخته می گردد. در این مقاله جامع، به آنالیز تمامی عوامل موثر در خوشمزگی این خورش اصیل بخصوص برترین طعم دهنده قورمه سبزی می پردازیم.
اهمیت مواد غذایی مناسب در تهیه قورمه سبزی خوشمزه
یک قورمه سبزی عالی ترکیبی از سبزی، لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی و البته گوشت است که به روش های مختلف تهیه می گردد و به طور کلی می توان گفت ترکیب این سه ماده غذایی است که شاهکاری به نام قورمه سبزی را به وجود می آورد.
اما در میان همه مواد موجود در قورمه سبزی، درست تفت دادن سبزی های قورمه سبزی از همه مهم تر است اما باید به حدی سبزی را تفت دهید که به رنگ سبز تیره درآید، اما تلخ نگردد و به طور کلی می توان گفت این مرحله اهمیت زیادی در طعم نهایی قورمه سبزی شما دارد اما این کل داستان خوشمزه تر شدن قورمه سبزی نیست. راز قورمه سبزی خوشمزه در نکات دیگر و البته انتخاب برترین طعم دهنده قورمه سبزی است.
اهمیت ادویه ها در قورمه سبزی
ادویه ها نقش بسیار مهمی در ایجاد طعم و عطر دلپذیر قورمه سبزی دارند. هر یک از ادویه ها، عطر و طعم خاصی به خورش می دهند و با ترکیب آن ها می توان طعم های متنوع و دلپذیری را ایجاد کرد. اما به طور کلی انتخاب و ترکیب درست ادویه ها، به مهارت آشپز و سلیقه او بستگی دارد. پس اگر دوست دارید قورمه سبزی شما عالی گردد و زبانزد عام و خاص باشد حتما به ترکیب ادویه ها و نسبت آن ها دقت کنید.
برترین ادویه ها برای قورمه سبزی
انتخاب برترین ادویه به ذائقه افراد بستگی دارد، اما استفاده از ادویه های مناسب مثل انواع فلفل، تخم گشنیز یا زعفران هنگام پخت، از توصیه های سرآشپزهاست. این مواد نه تنها طعم ترش دلپذیری به خورش می دهند بلکه به خوش عطری آن هم یاری می نمایند.
- زردچوبه: زردچوبه علاوه بر رنگ طلایی زیبایی که به قورمه سبزی می دهد، طعم گرم و تلخی هم به آن می بخشد.
- فلفل سیاه: فلفل سیاه به قورمه سبزی تندی ملایم و عطر دلپذیری می بخشد.
- زیره: زیره طعم گرم و شیرینی به قورمه سبزی می دهد و یکی از ادویه های اصلی این خورش است.
- دارچین: دارچین عطر گرم و شیرینی به قورمه سبزی می بخشد و طعم آن را دلپذیرتر می نماید.
- هل: هل عطر و طعم بسیار دلپذیری به قورمه سبزی می دهد و آن را خوشبوتر می نماید.
- پودر سیر: پودر سیر طعم سیر را به قورمه سبزی می دهد و عطر آن را تقویت می نماید.
- پودر پیاز: پودر پیاز در کنار پیازی که برای تهیه استفاده می گردد طعم پیاز را بیشتر به قورمه سبزی می دهد و عطر آن را تقویت می نماید.
- ادویه کاری: ادویه کاری ترکیبی از چندین ادویه است که طعم گرم و تندی به قورمه سبزی می دهد.
- زعفران: این ادویه یک ادویه جانبی برای این غذاست که حتی می توانید حذف کنید اما برای این که حاصل کارتان خوشمزه باشد کمی زعفران دم نموده قطعا موثر است.
- تخم گشنیز: یکی دیگر از ادویه های خوشمزه و مناسب قورمه سبزی تخم گشنیز است که خوب است حتما آن را در تهیه قورمه سبزی داشته باشید.
- نمک: شاید فکر کنید نمک که ادویه نیست یا آنقدر مهم نیست. اما باید بدانید که اندازه مناسب نمک در طعم هر غذا بخصوص قورمه سبزی که ممکن است سبزی شما نمک داشته باشد یا حتی آبغوره ای که ریخته اید، نمک داشته باشد برای جلوگیری از شوری قورمه سبزی بسیار مهم است. در ضمن نمک را حتما در مرحله آخر به خورشت اضافه کنید.
برترین ترکیب ادویه برای قورمه سبزی
یک ترکیب پیشنهادی مناسب برای ادویه قورمه سبزی می تواند شامل زردچوبه، پودر دارچین، فلفل سیاه، و کمی پودر تخم گشنیز باشد. این ترکیب همراه با نمک و زعفران، مزه ای فوق العاده به خورش می دهد. حتی بهتر است ادویه ترکیبی قورمه سبزی را آماده نموده و همواره از آن در این غذا بهره ببرید.
راز خوشمزگی قورمه سبزی
قورمه سبزی، از آن غذاهایی است که هر چقدر هم ساده به نظر برسد، باز هم در کنار رعایت برترین طعم دهنده قورمه سبزی، رازهایی برای خوشمزه تر شدن دارد. با رعایت چند نکته ساده می توانید قورمه سبزی ای بپزید که طعم و عطر آن، همه را شیفته خود کند.
اهمیت سبزی تازه و دست خردکن: یکی از مهم ترین عوامل در خوشمزگی قورمه سبزی، استفاده از سبزی تازه و باکیفیت است. سبزی را بهتر است به صورت دستی خرد کنید تا عطر و طعم آن بهتر حفظ گردد. سبزی های معطر مثل تره، جعفری، شنبلیله و گشنیز، نقش مهمی در طعم قورمه سبزی دارند. اما در کنار این نسبت درست سبزی های قورمه سبزی هم مهم است.
پیاز داغ بیشتر: برای این که لعاب قورمه سبزی بیشتر گردد حتما اندازه پیاز داغ آن را کم در نظر نگیرید.
نسبت مناسب سبزی های قورمه سبزی: برای تهیه سبزی قورمه باید حتما نسبت و اندازه سبزی ها به درستی انتخاب گردد. معمولا نسبت اصلی سبزیجات قورمه سبزی باید شامل 40 درصد تره، 35 درصد جعفری، 10 درصد شنبلیله و گشنیز به اندازه 15 درصد است.
راز روغن انداختن قورمه سبزی با یخ: یکی از ترفندهای قدیمی برای روغن انداختن قورمه سبزی، اضافه کردن یخ در مراحل پایانی پخت است. اضافه کردن یخ به قورمه سبزی در درجه اول، دمای خورش را کاهش می دهد، بعد چربی های موجود در خورشت را به سطح می آورد و در نهایت شما یک قورمه سبزی روغن انداخته و جا افتاده دارید که خیلی هم خوشمزه است.
تفت دادن طولانی سبزی و گوشت: تفت دادن طولانی سبزی و گوشت یاری می نماید تا عطر و طعم مواد به خوبی آزاد گردد و قورمه سبزی طعم دلچسب تری پیدا کند. سبزی را باید تا زمانی که رنگ آن تغییر کند و کمی تیره گردد، تفت دهید. گوشت را نیز باید به خوبی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
انتخاب گوشت مناسب: بهتر است از گوشت گوسفندی یا ترکیبی از گوشت گوسفندی و گوساله برای پخت قورمه سبزی بهره ببرید. اگر دوست دارید روش تهیه استفاده از هر کدام از اینها را بدانید طرز تهیه قورمه سبزی با گوشت گوساله را در کتاب کاله بخوانید.
استفاده از لیمو عمانی: لیمو عمانی به عنوان یک چاشنی ترش و البته جز اصلی قورمه سبزی است که به این غذا طعم ترش و دلپذیری می دهد. اما اگر درست استفاده نگردد باعث تلخی قورمه سبزی می گردد. پس حتما قبل از انداختن لیمو عمانی در قابلمه آن را بخیسانید و حتما به یاری چاقو یا چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید تا طعمش آزاد گردد البته دقت کنید که دانه های داخل لیموعمانی از لیمو خارج نشوند.
اضافه کردن رب انار یا تمرهندی: رب انار و تمر هندی به قورمه سبزی رنگ تیره و طعم دلپذیری می دهد. البته اضافه کردن آن درست مثل رب گوجه، کاملا اختیاری است.
پخت آهسته: قورمه سبزی باید با حرارت ملایم و به مدت طولانی بپزد تا جا بیفتد. قورمه سبزی غذای عجله ای نیست.
طعم دهنده های قورمه سبزی: علاوه بر ادویه ها، استفاده از موادی مانند لیمو عمانی، غوره و حتی عصاره لیموترش می تواند طعم این خورش را بی نظیر کند. بعضی آشپزها پیشنهاد می نمایند که از اندازهی نعنا خشک هم بهره ببرید، اما به اندازه کم، تا طعم غالب نگردد.
آب به اندازه لازم: از همان ابتدای پخت قرمه سبزی، آب کافی بریزید تا بعد از پخت به آن آب اضافه نکنید. در صورتی که آب خورشت کم بود هم فقط آب جوش اضافه کنید.
پس برای تهیه یک قورمه سبزی خوشمزه، به سبزی تازه، گوشت باکیفیت، لوبیا و ادویه هایی مثل زردچوبه، فلفل سیاه و زیره در کنار تخم گشنیز احتیاج دارید. تفت طولانی سبزی و گوشت، استفاده از لیمو عمانی برای طعم ترش و پخت آهسته با حرارت ملایم از نکات کلیدی هستند و در نهایت با رعایت نسبت های مناسب و کمی حوصله می توانید یک قورمه سبزی خانگی و لذیذ بپزید.
منبع: کتاب کاله