طرز تهیه کوفته شیرین کرمانشاهی
به گزارش فروشگاه های میهن، کوفته شیرین یکی از است که دستور پختی مشابه کوفته برنجی دارد. تفاوت کوفته شیرین با کوفته برنجی به مزه آن برمی شود؛ این غذای کرمانشاهی دارای طعم ترش و شیرین است. آنچه در تهیه این غذا برای یا اهمیت دارد شکل دادن کوفته های آن است به نحوی که وا نرود. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه کوفته شیرین کرمانشاهی و فوت و فن های درست کردن آن خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه کوفته شیرین کردی
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
برنج | 200 گرم |
گوشت چرخ نموده | 250 گرم |
پیاز | 1 عدد میانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
سبزی نعنا خشک | 1 قاشق غذاخوری |
سرکه | 2/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
شکر | 100 گرم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان کافی |
نان و سبزی خوردن | برای سرو کوفته شیرین |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت
مدت زمان لازم برای پخت کوفته شیرین کرمانشاه: 1 ساعت
مراحل طرز تهیه کوفته شیرین با شکر و سرکه روش کرمانشاهی
کوفته شیرین یک غذای زمان بر و تا حدودی پر زحمت است، اما نتیجه به دست آمده بسیار لذیذ و خوش طعم خواهد بود و بدون شک ارزش وقت گذاشتن برای تهیه این غذای کرمانشاهی که شبیه است را خواهد داشت.
مرحله اول: برنج را بخیسانید
در اولین مرحله از طرز تهیه کوفته شیرین کرمانشاهی، میزان لازم از برنج ایرانی را با آب بشویید. چندین مرتبه آن را خالی کنید و مجددا بشویید. در نهایت برنج را با میزان مناسبی آب و کمی نمک بخیسانید. حدود یک ساعت زمان بدهید تا برنج کاملا خیس بخورد.
شما می توانید برای تهیه انواع برنج از جمله برنج ایرانی به صورت و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: برنج را بپزید
بعد از آنکه برنج خیس خورد، آب آن را خالی کنید. یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و برنج را با یک لیوان دسته دار فرانسوی آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید کاملا نرم گردد. زمانی که آب برنج کشیده و کاملا نرم شد آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: گوشت چرخ نموده را ورز دهید
برای تهیه کوفته شیرین باید گوشت چرخ نموده را حسابی ورز دهید. یک عدد پیاز بردارید و پوست آن را جدا کنید. پیاز را با رنده درشت رنده کنید. با دست پیازهای رنده شده را فشرده کنید تا آب آن جدا گردد. تفاله پیاز را نگه دارید.
در یک کاسه، گوشت چرخ نموده را بریزید. تفاله پیاز رنده شده را به گوشت اضافه کنید و خوب ورز بدهید. شما باید حداقل 15 دقیقه برای ورز دادن گوشت کوفته وقت بگذارید. هرقدر بیشتر و بهتر کوفته را ورز دهید مایه کوفته چسبناک تر شده و احتمال کمتر می گردد.
شما می توانید برای تهیه گوشت چرخ نموده به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: برنج و ادویه ها را اضافه کنید
برنج را که از قبل پخته و کاملا له شده به ترکیب پیاز و گوشت اضافه کنید. در این مرحله از طرز تهیه کوفته شیرین کردی، ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را هم اضافه کنید. مواد را به خوبی و با دست کاملا ورز دهید تا کاملا مخلوط شوند و به شکل یک ترکیب یکدست در بیایند. در این مرحله بعلاوه می توانید نعنا خشک را نیز اضافه کنید و مجددا همه مواد را با هم ورز دهید.
شما می توانید برای تهیه سبزی نعنا خشک و انواع ادویه شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله پنجم: تخم مرغ را اضافه کنید
به مخلوط کوفته شیرین کرمانشاه، یک عدد تخم مرغ اضافه کنید تا مواد حالت چسبندگی پیدا نمایند. یک عدد تخم مرغ را در ظرف دیگر بشکنید و زمانی که از سالم بودن آن مطمئن شدید به مایه کوفته اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا نمایند.
شما می توانید برای تهیه تخم مرغ به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله ششم: کوفته شیرین را شکل دهید
برای شکل دادن به کوفته شیرین، از مواد این کوفته به میزان یک پرتقال میانه بردارید و آن را از طریق دو دست به شکل گرد دربیاورید. این کار را تا تمام شدن تمام مایه کوفته ادامه دهید. سپس یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و کوفته ها را در آن بچینید. کوفته ها نباید روی هم قرار بگیرند یا خیلی فشرده شوند.
مرحله هفتم: سس کوفته کرمانشاهی را آماده کنید
سس این غذای محلی طعم ترشی و شیرینی دارید. برای تهیه این سس یک قابلمه کوچک انتخاب کنید. در آن 2 قاشق غذاخوری روغن، 1 لیوان دسته دار فرانسوی آب و میزان لازم از شکر و سرکه را بریزید و روی حرارت قرار دهید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا شکر کاملا حل گردد و سس به غلظت بیفتد.
شما می توانید برای تهیه سرکه و شکر به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله هشتم: کوفته شیرین کرمانشاه را بپزید
بعد از آنکه سس کوفته به غلظت رسید آن را روی کوفته هایی که آماده کردید بریزید. قابلمه حاوی کوفته و سس آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. درب قابلمه را باز یا نیمه باز بگذارید (تا کوفته ها ترک نخورند) و حدود یک ساعت زمان بدهید تا کوفته ها کاملا مغز پخت شوند.
مرحله آخر: کوفته شیرین کرمانشاهی را سرو کنید
بعد از یک ساعت کوفته شیرین کرمانشاهی شما آماده است. آن را در یک ظرف مناسب بکشید و با نان تازه و سبزی خوردن آن را سرو کنید و از طعم ترش و شیرینش لذت ببرید.
شما می توانید برای تهیه انواع نان به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کوفته شیرین کرمانشاهی
- با اضافه کردن میزانی زعفران به مایه کوفته می توانید رنگ بهتری به کوفته شیرین کردی بدهید.
- برنج را بعد از پخته شدن می توانید چرخ کنید و سپس با دیگر مواد ورز دهید.
- سس این کوفته را با رب گوجه فرنگی (طرز تهیه رب گوجه) و رب انار (طرز تهیه رب انار) نیز می توانید تهیه کنید. رب انار و رب گوجه را در روغن تفت دهید و کمی آب به آن اضافه کنید. وقتی سس غلیظ شد کوفته ها را به آن اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم کاملا بپزند.
- حتما آب پیاز را به طور کامل بگیرید. وجود آب پیاز باعث وا رفتن کوفته شیرین می گردد.
- ورز دادن مهم ترین نکته در تهیه کوفته شیرین است. مواد را به خوبی ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا نمایند.
- در بعضی از دستور پخت های کوفته شیرین در مواد اولیه نخود گرد آبگوشتی نیز وجود دارد. در صورت اضافه کردن نخود باید از قبل آن را بخیسانید سپس بپزید و با دستگاه غذاساز آن را کاملا له کنید.
- سبزی اصلی این غذا نعنا خشک است اما از دیگر سبزی های معطر خشک مانند مرزه، ترخون و … نیز می توانید بهره ببرید.
- گوشتی که استفاده می کنید باید ترکیبی از گوشت گوساله و گوشت گوسفندی باشد. گوشت گوسفندی به تنهایی به علت چربی که دارد باعث می گردد تا کوفته ها وا نروند.
- می توانید کوفته را به شکل شکم پر تهیه کنید و از مغز گردو و برگ قیسی برای پر کردن داخل کوفته ها بهره ببرید.
- بسته به ذائقه خود می توانید سس این غذا را کاملا ترش یا کاملا شیرین یا ملس تهیه کنید.
- این کوفته حتما باید به صورت گرم سرو گردد. وقتی کوفته شیرین سرد گردد برنج سفت می گردد.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن کوفته شیرین مجلسی
چرا کوفته شیرین وا می رود؟
کوفته ها به چند علت عمده وا می روند. برای جلوگیری از وا رفتن کوفته شیرین کرمانشاهی حتما نکات زیر را رعایت کنید:
- آب پیاز را حتما بگیرید و سپس به دیگر مواد اضافه کنید. وجود آب پیاز باعث وا رفتن کوفته می گردد.
- ورز دادن مایه کوفته اصلی ترین عامل برای جلوگیری از وا رفتن کوفته می گردد. کوفته ها را با حوصله و سر صبر ورز دهید.
- نداشتن چربی در کوفته شیرین باعث وا رفتن آن می گردد. حتما از میزانی گوشت دارای چربی در تهیه کوفته شیرین کرمانشاهی بهره ببرید.
چرا کوفته شیرین سفت می گردد؟
- گوشت بدون چربی باعث سفت شدن کوفته می گردد. گوشت باید کمی چربی داشته باشد.
- برنج را باید حتما خیس و بعد نیم پز کنید. اگر مواد کوفته، به خوبی خیسانده و نیم پز نشده باشند، کوفته سفت می گردد.
- اگر بین زمان تهیه و سرو غذا فاصله بیفتد کوفته شیرین سفت می گردد. سرد شدن کوفته شیرین یکی دیگر از دلایل سفت شدن آن است.