طرز تهیه انواع آش دوغ شهرهای مختلف ایران
به گزارش فروشگاه های میهن، آش دوغ به علت طعم متفاوت و فواید زیادی که نسبت به سایر انواع آش دارد، همواره در فهرست پرطرفدارترین غذاهای محلی ایرانی قرار می گیرد. معمولا در هر شهر و استانی آش دوغ به روش متفاوتی تهیه می گردد. برخی در آش دوغ گوشت می ریزند، برخی دیگر آن را با سبزی های محلی شهر خود درست می نمایند و در برخی شهرها به آش دوغ کشک و ماست هم اضافه می نمایند. در این مقاله از در می توانید با طرز تهیه انواع آش دوغ آشنا شوید و فیلم طرز تهیه آش دوغ را دیدن کنید.
انواع آش دوغ شهرهای مختلف ایران
ماده اصلی تشکیل دهنده در طرز تهیه انواع آش دوغ، دوغ ترش و محلی است، اما بقیه مواد تشکیل دهنده آش دوغ خانگی و خوشمزه می تواند در هر شهری متفاوت باشد. مثلا مردم کردستان برای تهیه آش دوغ از بلغور گندم، برنج و سبزی آش استفاده می نمایند، اما در سرعین اردبیل از نخود، برنج و گوشت قلقلی برای درست کردن آش دوغ استفاده می گردد.
نکته مهمی که در خصوص تهیه انواع آش دوغ وجود دارد، این است که باید بعد از اضافه کردن دوغ به آش، آن را به طور مرتب هم بزنید. در غیر این صورت دوغ در آش می برد و آش مزه و ظاهر بدی پیدا می نماید. در خصوص خواص آش دوغ نیز باید بدانید که آش دوغ یک درمان فوق العاده برای و است و موجب تقویت سیستم گوارش و قلب می گردد.
آش دوغ سرشار از پروتئین و مواد معدنی مختلف از جمله فسفر، سدیم، پتاسیم و مس است و به بهبود عملکرد هضم و جلوگیری از مسائل گوارشی نیز یاری می نماید. سبزیجات و حبوبات به کار رفته در انواع آش دوغ برای سلامت مفید هستند و از همین رو این غذا در دسته سالم ترین غذاها و میان وعده های ایرانی قرار می گیرد. در ادامه می توانید با روش طرز تهیه انواع آش دوغ در شهرهای مختلف آشنا شوید.
1- طرز تهیه آش دوغ کردستان
در طرز تهیه آش دوغ کردستان برخلاف آش دوغ شهرهای دیگر از ترکیب برنج و بلغور گندم در کنار هم استفاده می گردد. برای تهیه این آش ابتدا باید نخود را بخیسانند و سپس آن را همراه با بلغور بپزید. سبزی آش را پاک کنید و ساقه های بلند سبزی ها را جدا کنید. سپس سبزی ها را با آب فراوان بشویید، به صورت یکدست خرد کنید و در یک ظرف کنار بگذارید.
بعد از نیم پز شدن بلغور و نخود باید برنج و سبزی خرد شده را به آش اضافه کنید. سپس نیم ساعت صبر کنید تا همه مواد به خوبی پخته شوند. زمانی که همه مواد پختند، می توانید دوغ را اضافه کنید. برای تهیه این آش دوغ خانگی از دوغ محلی، سبزی آش، نخود آبگوشتی، برنج، بلغور گندم، نمک و فلفل سیاه استفاده می گردد.
در صورت تمایل می توانید تمام مواد تشکیل دهنده آش دوغ کردستان از جمله انواع مثل ، و ، ،، ، و را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید. برای خواندن ادامه طرز تهیه آش دوغ کردستان و یاد گرفتن فوت و فن های تهیه آن روی لینک مقاله کلیک کنید.
2- طرز تهیه آش دوغ سرعین اردبیل
به جرات می توان گفت که آش دوغ سرعین محبوب ترین و شاید مشهورترین آش دوغ در کشور است که به دلیل روش پخت متمایز و لذیذی که دارد هر کسی از خوردن آن لذت می برد. برای تهیه این آش ابتدا باید نخود و لوبیا سفید را بخیسانید و سپس آن ها را بپزید. در این فاصله سبزی ها را بشورید و بعد از این که آب شان گرفته شد ساطوری خرد کنید.
پیاز را با رنده ریز رنده کنید و گوشت چرخ نموده، نمک و کمی فلفل سیاه به آن اضافه کنید. سپس با مایه گوشت چرخ نموده، کوفته قلقلی های ریز و کوچک (هر کدام به قاعده یک فندق کوچک) درست کنید. برای خواندن ادامه روش پخت آش دوغ سرعین می توانید به مقاله مراجعه کنید و ادامه فیلم طرز تهیه آن را هم دیدن کنید.
برای تهیه آش دوغ سرعین از موادی مثل برنج نیم دانه، نخود، ، سبزیجات تازه یا منجمد مثل تره، گشنیز و جعفری، ، و استفاده می گردد. شما در صورت تمایل می توانید همه این مواد را به روش آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای تهیه کنید.
3- طرز تهیه آش دوغ شیرازی
آش دوغ شیرازی یکی از انواع آش های خوشمزه سنتی ایرانی است که با مواد ساده ای مثل لپه تهیه می گردد. آش دوغ شیرازی را هم با گوشت و هم بدون گوشت می توانید تهیه کنید. در اولین مرحله از طرز تهیه آش دوغ شیرازی، از یک ساعت قبل برنج نیم دانه و لپه را بشویید و در مقداری آب ولرم به صورت جداگانه و در دو ظرف جدا، خیس کنید. سبزی های آش را بشویید و اجازه دهید آب اضافی خود را از دست بدهند. سپس اسفناج و شوید را خرد کنید (نه خیلی ریز و نه خیلی درشت).
پیاز را پوست بگیرید و آن را رنده کنید. آب پیاز را بگیرید. گوشت چرخ نموده را در یک کاسه بریزید و پیازهای رنده شده را به همراه کمی زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. مایه گوشت چرخ نموده را ورز دهید و به مدت 15 دقیقه در یخچال بگذارید تا مایه گوشت خودش را بگیرد. برای خواندن ادامه طرز تهیه آش دوغ شیرازی خوشمزه به دو روش با گوشت و بدون گوشت می توانید روی لینک مقاله کلیک کنید.
برای تهیه این آش شما به مواد مثل، ، سبزی تازه شوید، ، دوغ بدون گاز و احتیاج دارید. می توانید همه این مواد را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
4- طرز تهیه آش دوغ قزوین
یکی دیگر از انواع خوشمزه آش دوغ متعلق به استان قزوین است که بعضی به آن آش ماست قزوینی هم می گویند. آش دوغ قزوین یک تفاوت بزرگ با سایر آش دوغ ها دارد و آن هم این است که در فرایند پخت آش، دوغ به آش اضافه نمی گردد، بلکه بعد از پخت آش هر فرد به مقدار ای که دوست دارد ماست چکیده رقیق شده یا دوغ محلی به آن اضافه می نماید. استفاده از آب گوشت یا به همراه سیرداغ و پیاز داغ فراوان نیز موجب می گردد طعم این آش به طرز شگفت انگیزی خوشمزه باشد.
برای تهیه مواد آش دوغ قزوین از جمله سبزی آش، سیر داغ،، ، و نخود به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های اقدام کنید. برای خواندن طریقه درست کردن آش دوغ قزوین اصیل و خوشمزه می توانید روی لینک مقاله کلیک کنید.
5- طرز تهیه آش دوغ همدان
آش دوغ همدان درست مثل آش دوغ سایر شهرها در عین سادگی، بسیار پرطرفدار است. با این همه طعم آش دوغ همدان با سایر انواع آش دوغ کمی فرق دارد و دلیل آن نیز ترکیبات متفاوتی است که در این آش استفاده می گردد. همدانی ها برای تهیه آش دوغ از بلغور گندم و برگ چغندر یا اسفناج استفاده می نمایند و در تویسرکان و نهاوند در آش دوغ رشته می ریزند. این آش دوغ بسیار سریع و ساده آماده می گردد، اما طعم فوق العاده ای دارد.
برای تهیه این آش دوغ ابتدا باید نخود را بخیسانید و سپس همراه با بلغور گندم بپزید. در این مرحله از طرز پخت آش دوغ اصل همدان باید شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید. سپس دوغ محلی را به حبوبات پخته شده اضافه کنید و مدام آش را هم بزنید. هم زدن آش در این مرحله از بریدن دوغ جلوگیری می نماید.
بعد از حدود 1 ساعت پس از اضافه کردن دوغ به حبوبات، نوبت اضافه کردن اسفناج است. در این آش می توانید هم اسفناج و هم برگ چغندر بهره ببرید. اسفناج ها را خرد کنید و به دوغ اضافه کنید و مدام آش را هم بزنید.
برای مطالعه طریقه درست کردن آش دوغ همدان و فوت و فن های آن می توانید به مقاله مراجعه کنید.
6- طرز تهیه آش دوغ ارومیه
آش دوغ ارومیه یک پیش غذای خوشمزه در ارومیه است که در عین سادگی بسیار مقوی و پرطرفدار است. برای تهیه این آش ابتدا نخود را بخیسانید و بعد آن را بپزید. 15 دقیقه بعد برنج را اضافه کنید. اجازه دهید تا همه مواد آش دوغ ارومیه به طور کامل بپزند. سبزی ها را ساطوری خرد کنید و بعد از پخت کامل برنج و نخود، به آش اضافه کنید. درب قابلمه را نیمه باز یا کاملا باز بگذارید تا سبزی ها تغییر رنگ ندهند و تیره نشوند. بگذارید سبزی ها هم کمی نرم شوند. دوغ را 15 دقیقه بعد اضافه کنید.
بعد از اضافه کردن دوغ، آش را مرتب هم بزنید تا دوغ نبرد. در این مرحله حتما درب قابلمه را باز بگذارید چون در این صورت دوغ می برد و آش دوغ خراب خواهد شد. 10 تا 15 دقیقه بعد، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. سیر را هم خیلی ریز خرد کنید و در یک تابه با مقداری روغن سرخ کنید. می توانید از داخل غذا یا برای تزیین آن بهره ببرید.
برای مطالعه ادامه طرز تهیه آش دوغ ارومیه مجلسی و خوشمزه می توانید به مقاله مراجعه کنید.
7- طرز تهیه آش جو دوغ بختیاری
طرز تهیه آش دوغ بختیاری یکی از متفاوت ترین و لذیذترین انواع آش دوغ است. آش جو دوغ در اصل ترکیب آش جو و آش دوغ است که در میان لرهای خرم آباد و چهارمحال و بختیاری بسیار محبوب است. بعلاوه در بعضی از شهرهای اراک، مثل خمین نیز این آش را طبخ می نمایند.
در اولین مرحله از طرز تهیه آش جو دوغ بختیاری، نخود، لوبیا و جو پوست کنده را جداگانه بشویید و در 3 ظرف جدا با آب خیس کنید. یک شب تا صبح یا به مدت 6 ساعت، حبوبات را بخیسانید و در این مدت، 2 تا 3 بار آب روی آن ها را عوض کنید تا نفخ آن ها گرفته گردد. بعد از اینکه حبوبات خیس خوردند، آن ها را جداگانه آبکش کنید و در 3 ظرف جدا، با مقداری آب بپزید.
در این مرحله از تهیه آش دوغ خانگی با جو، سبزی آش شامل تره، گشنیز، جعفری و شوید را بشویید و آبکش کنید. وقتی حبوبات و جو پخته و نرم شدند، لوبیا چیتی و نخود پخته شده را آبکش کنید و به قابلمه ای که در آن جو پوست کنده را پخته بودید، اضافه کنید. همه مواد را با هم مخلوط کنید و سپس سبزی آش خرد شده را به آن اضافه کنید.
حرارت را روی حالت ملایم تنظیم کنید و اجازه دهید عطر سبزی ها خارج گردد. برای مطالعه ادامه طرز تهیه آش جو دوغ بختیاری با طعمی لذیذ و خوشمزه می توانید روی لینک مقاله کلیک کنید.
برای تهیه این آش از ، ، نخود، سبزی آش، دوغ بدون گاز یا دوغ محلی، سیر و روغن مایع استفاده می گردد. می توانید همه این مواد را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید.
8- طرز تهیه آش دوغ با رشته
آش دوغ با رشته برای افرادی که هم آش دوغ دوست دارند و هم آش رشته یک غذای محبوب است. آش رشته دوغ (آش دوغ با رشته)، در استان های مختلف مثل همدان، لرستان و آذربایجان با سبزی های بومی متفاوت یا حبوبات مختلف پخته می گردد، حتی می توانید آن را با گوشت با بدون گوشت درست کنید.
در اولین مرحله از طرز تهیه آش دوغ با رشته باید اسفناج ها را بشویید و اجازه دهید آب اضافی شان خشک گردد. سپس آن ها را با چاقو، ساطوری و ریز خرد کنید. عدس را بشویید و به مدت 30 دقیقه خیس کنید. عدس را آبکش کنید و در یک قابلمه با سایز مناسب بریزید. روی عدس به مقدار 2 لیوان آب بریزید و قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید. آب که آغاز به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید. صبر کنید تا عدس، نیم پز و نرم گردد. سپس اسفناج های خرد شده را به عدس های نیم پز شده اضافه کنید.
برای تهیه این آش دوغ از موادی مثل دوغ بدون گاز،، اسفناج تازه، سیر و استفاده می گردد که می توانید این مواد را به صورت آنلاین، حضوری و تلفنی از فروشگاه های تهیه کنید. برای خواندن ادامه طرز تهیه آش رشته دوغ به دو روش مختلف می توانید روی لینک کلیک کنید.
سوالات متداول
در طرز تهیه آش دوغ اردبیل از چه موادی استفاده می گردد؟
در طرز تهیه آش دوغ ترکی به روش اردبیلی باید از ترکیباتی مثل برنج نیم دانه، دوغ محلی، نخود، لوبیا سفید، سبزیجاتی مثل تره، گشنیز و جعفری، سیر، گوشت چرخ نموده و پیاز سرخ شده بهره ببرید.
طرز تهیه آش دوغ ساده بدون نخود متعلق به کدام شهر است؟
اگر دوست ندارید در آش دوغی که تهیه می کنید، از نخود استفاده گردد، بهتر است آش دوغ شیرازی را امتحان کنید. در این آش به جای نخود آبگوشتی از لپه استفاده می گردد.
منبع: افق کوروش