2 رسپی املت خرما با شیر و بدون شیر
به گزارش فروشگاه های میهن، املت خرما مثل که تبریزی ها به آن قیساوا خرما می گویند یکی از است که به علت استفاده از خرما در تهیه آن یک املت مقوی محسوب می گردد. این املت خوشمزه و مقوی را به راحتی و در مدت زمان کوتاهی می توانید آماده کنید و آن را به عنوان گزینه ای مناسب برای یا یک و سبک سرو کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه املت خرما را به شما آموزش دهیم و نکات مهم در طبخ این املت را نیز با شما در میان بگذاریم.

طرز تهیه املت خرما در یک نگاه
برای تهیه املت خرما، ابتدا خرما را اگر ضروری است بشویید. سپس هسته وسط آن را جدا کنید و با دست آن را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. خرما را با مقداری کره روی حرارت تفت دهید تا کاراملی گردد. تخم مرغ را در ظرف دیگر هم بزنید تا از حالت لختگی خارج گردد. کمی نمک و پودر دارچین نیز به تخم مرغ اضافه کنید.
تخم مرغ را به خرما روی حرارت اضافه کنید. درب تابه را ببندید و صبر کنید تا تخم مرغ نیم بند گردد. سپس مقداری گردو را با چاقو خرد کنید و به املت خرما اضافه کنید. زمان بدهید تا تخم مرغ به طور کامل خودش را بگیرد. زمانی که تخم مرغ خودش را گرفت، املت خرمای شما آماده است، آن را در ظرف مناسب بریزید و با نان سرو کنید.
برای مطالعه مواد لازم، مراحل طرز تهیه و جزییات درست کردن یک املت خرما خوشمزه ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه املت خرما و گردو
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
خرما | 4 عدد |
تخم مرغ | 2 عدد |
کره | 30 گرم |
مغز گردو (خرد شده) | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و دارچین | به مقدار لازم |
نان | برای سرو با املت خرما |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه املت خرما: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه املت خرما مقوی و خوشمزه (روش اول)
املت خرما یک غذای کامل و مقوی است که در هر وعده غذایی می توانید آن را تهیه و سرو کنید؛ چون هم ارزش غذایی بالایی دارد و هم از لحاظ مالی یک وعده غذایی به صرفه به شمار میرود.
مرحله اول: خرما را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه املت خرما، ابتدا چهار عدد خرما را با آب بشویید تا گرد و غبار روی آن تمیز گردد. سپس هسته وسط خرما را جدا کنید. اگر پوست خرما ضخیم است بهتر است پوست آن را نیز جدا کنید. خرما را با دست به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
برای تهیه خرما به روش های و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله دوم: خرما را تفت دهید
یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید. یک قالب 30 گرمی کره داخل تابه گذاشته و آن را روی حرارت قرار دهید. حرارت را کم کنید تا کره به آرامی ذوب گردد. حتما روی حرارت ملایم این کار را انجام دهید تا کره نسوزد. سپس خرماها را که از قبل آماده کردید با کره و روی حرارت ملایم تفت دهید. تفت دادن خرما را تا جایی ادامه دهید که نرم و کاراملی شوند.
برای تهیه کره به روش های حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: تخم مرغ را اضافه کنید
در یک ظرف گود دیگر، دو عدد تخم مرغ را بشکنید و به آن مقداری نمک و دارچین اضافه کنید. تخم مرغ را با قاشق هم بزنید تا از حالت لختگی خارج گردد. تخم مرغ همزده را به خرما اضافه کنید. درب تابه را ببندید و اجازه دهید تا تخم مرغ ها ببندند. بعد از آنکه تخم مرغ را به املت با خرما اضافه کردید آن را زیاد هم نزنید تا املت بوی زهم نگیرد.
شما می توانید برای تهیه تخم مرغ به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: مغز گردو را اضافه کنید
در فاصله ای که تخم مرغ خودش را می گیرد و املت آماده می گردد به سراغ گردو بروید. گردوها را با چاقو یا با آسیاب برقی خرد کنید. توجه کنید که گردو نباید زیاد خرد گردد و هنگام خوردن املت خرما، به اصطلاح، باید زیر دندان بیاید.
وقتی که تخم مرغ خودش را تا حدودی گرفت، گردوهای خرد شده را به تخم مرغ با خرما اضافه کنید. سپس صبر کنید تا تخم مرغ کاملا ببندد و املت آماده گردد.
شما می توانید برای تهیه مغز گردو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: املت خرما سرو کنید
زمانی که تخم مرغ خودش را گفت، املت با خرما و گردو شما آماده است. آن را از روی حرارت بردارید و در یک بشقاب مناسب بکشید. املت خرما را با نان سرو کنید و از آن لذت ببرید. نوش جان!
شما می توانید برای تهیه نان به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مواد لازم برای تهیه املت خرما و شیر
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
خرما | 4 عدد |
تخم مرغ | 2 عدد |
کره | 30 گرم |
شیر | نصف لیوان فرانسوی دسته دار |
نمک، پودر هل و پودر دارچین | به مقدار لازم |
نان | برای سرو املت خرما |
مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 5 دقیقه
مدت زمان تهیه املت خرما و شیر: 15 دقیقه
مراحل طرز تهیه املت خرما با شیر (روش دوم)
املت خرما را با شیر هم می توانید درست کنید.
مرحله اول: خرما را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه املت خرما با شیر، مطابق با دستور قبلی، خرماها را بشویید. هسته وسط آن را جدا کنید و اگر پوست آن ضخیم است آن را نیز جدا کنید. خرماها را با دست به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
مرحله دوم: خرما را با شیر بجوشانید
مقدار لازم از شیر را در یک قابلمه مناسب بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. صبر کنید شیر به جوش بیاید سپس حرارت را کم کنید و خرماها را به شیر اضافه کنید. با پشت یک قاشق به آرامی خرماها را فشار دهید تا شیر کاملا به خورد خرما برود.
شما می توانید برای تهیه شیر به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله سوم: کره و ادویه را اضافه کنید
زمانی که شیر به خوبی جوشید و حجم آن کم شد (آب شیر بخار شد)، کره را اضافه کنید. صبر کنید کره روی حرارت ذوب گردد. سپس خرما را با کره تفت بدهید تا جایی که کاراملی گردد. در پایان نمک، پودر دارچین و پودر هل را نیز اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید تا عطر و طعم آنها به خورد مواد املت خرما برود.
شما می توانید برای تهیه پودر هل به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله چهارم: تخم مرغ را اضافه کنید
تخم مرغ را در یک ظرف دیگر بشکنید و آن را با قاشق هم بزنید تا از لختگی بیرون بیاید. سپس تخم مرغ را به خرما روی حرارت اضافه کنید. بعد از اضافه کردن تخم مرغ، املت را هم نزنید تا بوی زهم نگیرد. درب قابلمه را ببندید و زمان دهید تا تخم مرغ خودش را بگیرد.
مرحله آخر: املت خرما و شیر را سرو کنید
زمانی که تخم مرغ خودش را گرفت، املت خرما و شیر شما آماده است. ظرف املت را از روی حرارت بردارید و در یک ظرف مناسب بکشید. املت خرما و شیر را به صورت داغ و با نان تازه میل کنید. نوش جان!
نکات مهم در طرز تهیه املت خرما با تخم مرغ
- از فواید خرما می توان به طبع گرم آن، افزایش استحکام استخوان، درمان اختلالات روده، درمان کم خونی و برطرف یبوست اشاره نمود.
- از خرمای رسیده، شیرین و گوشتی بهره ببرید تا یک املت خرما خوشمزه داشته باشید.
- برای تهیه املت خرما ساده، فقط کافی است خرما را تفت دهید و تخم مرغ را اضافه کنید.
- اضافه کردن شیر و گردو ارزش غذایی این املت را بالاتر می برد اما شما به دلخواه می توانید آن را حذف کنید.
- به سلیقه خود می توانید به جای گردو از کنجد بو داده شده یا کنجد خام بهره ببرید.
- به جای کره می توانید از روغن نیز می توانید بهره ببرید. فقط اگر از کره استفاده می کنید دقت کنید تا حرارت کم باشد که کره نسوزد.
- خرما به علت داشتن قند زیاد، خیلی سریع می سوزد. در تمام مراحل طرز تهیه املت خرما، حرارت را پائین نگه دارید.
- بعلاوه برای اینکه تخم مرغ در املت روی حرارت سفت و پلاستیکی نگردد، باید حرارت را پائین نگه دارید.
- تعداد خرما و شیرینی املت، به ذائقه شما بستگی دارد. می توانید از تعداد بیشتر یا کمتری خرما بهره ببرید.
- مقدار خرما نیز به سلیقه شما بستگی دارد. می توانید آن را خیلی خرد کنید یا فقط از وسط آنها را نصف کنید.
- برای داشتن املت خرما مجلسی مقداری زعفران غلیظ دم نموده به آن اضافه کنید.
- حتما پیش از اضافه کردن تخم مرغ، خرما را با کره یا روغن تفت دهید. این کار باعث می گردد شیرینی خرما بیشتر گردد و طعم دلپذیرتری پیدا کند.
- برای تزیین املت خرما به دلخواه می توانید از مقداری خلال پسته (طرز تهیه خلال پسته) و خلال بادام (طرز تهیه خلال بادام) نیز بهره ببرید.
- این املت به مقدار زیادی نمک احتیاج ندارد. از آنجایی که خرما طعم شیرینی دارد فقط به مقدار ای نمک اضافه کنید که طعم ها متعادل شوند.
- بهتر است تخم مرغ ها را پیش از اضافه کردن به تابه در یک کاسه بشکنید و زرده و سفیده را هم بزنید تا بوی زهم تخم مرغ گرفته گردد.
- تخم مرغ را در املت هم نزنید. این یکی از ترفندهای درست کردن املت قهوه خانه ای است بدون آنکه املت بوی زهم بگیرد.
- املت خرما را حتما به صورت داغ و تازه مصرف کنید تا طعم بهتری داشته باشد. از گرم کردن مجدد آن نیز پرهیز کنید تا بافت و طعم تخم مرغ عوض نگردد.
فوت و فن های خوشمزه شدن املت خرما به روش رستورانی
چکار کنیم املت خرما بوی زهم ندهد؟
به دلایل زیر املتی که درست می کنید ممکن است بوی زهم تخم مرغ بگیرد:
- هم زدن بیش از حد املت؛
- خام ماندن تخم مرغ در املت هنگام پخت؛
- تازه نبودن تخم مرغ.
املت خرما برای چه وعده ای مناسب تر است؟
این املت بر خلاف املت های دیگر که بیشتر در وعده صبحانه آماده می شوند، برای هر وعده غذایی دیگر نیز مناسب است. املت خرما به علت خواص بالا، طبع گرم و شیرینی طبیعی برای مدت طولانی شما را سیر نگه می دارد و مصرف آن حتی برای وعده سحری نیز توصیه می گردد.
آیا می توان املت با خرما را در یخچال نگهداری کرد؟
تخم مرغ یک ماده غذایی بسیار مقوی و سرشار از پروتئین است که به شدت مستعد جذب میکروارگانیسم هایی هستند که موجب فاسد شدن آن ها می شوند. به همین علت، توصیه می گردد غذاهایی که با تخم مرغ درست می گردد مانند انواع املت را نهایتا برای یکی دو روز در یخچال نگهداری کنید. در طول این مدت هم حتما املت را در ظرف تمیز و درپوشیده بریزید و در هنگام مصرف دوباره، املت را گرم نکنید.
منبع: افق کوروش